Geçen yıl 19 Aralık’ta, 78 yaşındayken hayatını kaybeden 1 Mayıs Marşı’nın bestecisi, İstanbul Devlet Konservatuarı eski öğretim üyesi ve besteci-söz yazarı Sarper Özsan anısına sanatçı Zeynep Öykü bir konser düzenleyecek. İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki All Saints Moda Kilisesi’nde, Özsan’ın ölüm yıl dönümünde düzenlenecek vefa konserinde Öykü’ye, piyanoda Efe Gerdanoğlu eşlik edecek.

AK Parti tarafından AKM'den kovulan Metin Zakoğlu'na, İBB'den dev destek AK Parti tarafından AKM'den kovulan Metin Zakoğlu'na, İBB'den dev destek

Özsan'ın bestelerini sesiyle yorumlayacak olan Öykü, konser öncesinde şunları söyledi:

"Sarper Özsan benim için ilk önce çok değerli bir hoca; daha sonra ince ruhu, duygusallığı, kibarlığına hayran olduğum bir büyüğüm ve bir dost olmuştu. Onu geçtiğimiz sene 19 Aralık’ta kaybetmek tüm sevenlerini, tüm öğrencilerini büyük bir üzüntüye boğdu. Sarper Özsan’ı birinci ölüm yıldönümünde anmak için eserlerini seslendireceğim bir anma konseri düzenliyorum. 19 Aralık 2023 Salı günü, saat 20.00’de, Kadıköy All Saints Moda Kilisesi’nde gerçekleşecek olan konser ücretsizdir. Hem Sarper Özsan’ı sevenleri hem de bu kıymetli Türk bestecisinin eserlerini tanımak isteyenleri bu konsere bekliyorum."