"Emek, Barış ve Demokrasi" sloganıyla 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı'nda düzenlenen mitinge yönelik IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı saldırının yargılamasına 19’uncu duruşmayla devam edildi. 103 kişinin katledildiği, yüzlerce kişinin yaralandığı katliamın firari sanıklar yönünden devam eden davanın duruşması Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davaya çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Bir önceki duruşmada mağdur avukatlarının firari sanıklarla ilgili daha önce mahkemeyle bilgi paylaşmayı reddeden Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan yeniden bilgi istenmesi yönündeki talebi mahkeme tarafından reddedilmişti.

'AVUKATI HAZIR OLMADIĞI VE AÇIK GÖRÜŞÜ OLDUĞU GEREKÇESİYLE...'

Duvar'da yer alan habere göre, 10 Ekim Ankara Katliamı davasının firari sanıklar yönünden devam eden davasının 19’uncu duruşmasında IŞİD emiri Yunus Durmaz'ın kardeşi Hacı Ali Durmaz avukatı hazır olmadığı ve açık görüşü olduğu gerekçesiyle davaya katılamayacağını söyledi.

Sanık Erman Ekici'nin Avukatı davaya katılmadığı için yeni iddianameye göre sorgu ve savunması alınmadı. Davada patlama sırasında yaralanan ve hastaneye kaldırılan mağdur Talip Yıldırım konuştu. Şikayetçi olduğunu söyleyen Yıldırım davaya katılma talebinde bulundu. Sanık avukatları mahkemede bulunmadığı için ek savunmalar alınmadı.

'TALEPLERİMİZİN ÇOĞU REDDEDİLİYOR'

Mağdur avukatlarından Erkan Sabri Ünüvar davada tanımlanamayan sanıkların olduğunu söyledi. Beş yılda dosyada bir ilerleme sağlanamadığını belirten Ünüvar, "Tanımlanamayan sanıklar var. Beş yıldır bu dosyada bir ilerleme sağlanamadı. Aradan yedi yıl geçmesine rağmen adını tespit edemediğimiz failler var. Bildirdiğimiz isimler var ama 2020'den bu yana yapılan işlemler yok. Taleplerimizin arkasında somut belgeler ve bilgiler var. Taleplerimizin çoğu reddediliyor. Geldiğimiz noktada bir ilerleme yok. Deliller sunuyoruz hiçbiri incelenmiyor. Antep Savcılığı soruşturma bile açmıyor. Maddi gerçeğe nasıl ulaşacağız?" diye konuştu.

'SEÇİMLERDEN SONRA YARGILAMA NASIL OLACAK GÖRECEĞİZ'

Avukat İlke Işık ise deprem sebebiyle birçok müvekkilin davaya katılamadığını söyledi. Işık, "Altı buçuk yıldır talepler sunuyoruz. Katliamın aydınlatılması gerektiğini söylüyoruz. Bundan sonraki duruşma muhtemelen seçimden sonra olacak. Müvekkillerimizin inadıyla bu davayı sürdürdük. Seçimlerden sonraki yargılama nasıl olacak hep birlikte göreceğiz. Seçimden sonra tablo değişirse yargılama yapanları incelemeye devam edeceğiz" dedi. Işık bu sözlerin ardından salondan alkış aldı. Işık'ın bu sözleri üzerine mahkeme başkanı "Belki heyet de değişir" dedi.