Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, deprem bölgelerinde ağır hasar alan binaların yıkımına kontrollü bir şekilde başlandı. Diyarbakır'daki Galeria Sitesi’nde yapılan yıkım esnasında hala hayatta oldukları görülen hayvanlar için çalışmalara başlanmıştı.Dün sekiz kedinin kurtarıldığı sitede, bugün de beş kediye daha ulaşıldı.

HAYVANLAR 'AĞIR HASAR'DAN KURTULDU

Meydana gelen depremlerin ardından dört bloklu Galeria Sitesi'nde bir blok yıkıldı, 89 kişi hayatını kaybetti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce 'ağır hasarlı' raporu verilen Galeria'nın diğer blokları ile alışveriş merkezinin yıkımı kararlaştırıldı.

MİLLETVEKİLLERİ MÜDAHİL OLDU

Alışveriş merkezi ve ağır hasarlı blokların yıkımı, içeride hala hayatta olan hayvanları kurtarmak için durduruldu. Yıkımı durdurmak için Halkların Demokratik Partisi (HDP) vekilleri olaya müdahil oldular. 

HAVA DESTEKLİ KURTARMA OPERASYONU

Kedilerin kurtarılması amacıyla Şırnak’ın Silopi ilçesinden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait iki helikopter Diyarbakır’a getirildi. Galeria Sitesi’nin üzerinde helikopterlerden sarkıtılan halat yardımıyla indirilen personel, kedilerin görüldüğü katlarda inceleme yaptı.

KEDİLER DOSTLARINA TESLİM EDİLDİ

Dün sekiz kedinin kurtarıldığı sitede, bugün de beş kediye daha ulaşıldı. Kedilerin ilk muayenesi, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı'nca yapıldı. 'Meloş' isimli kedi sahibi Ali Atilla Sütşurup'a teslim edilirken, binadan son olarak kurtarılan Zeno adlı kedi de veterinerde tedavi altına alındıktan sonra, sahibine teslim edilecek.