Kadın parfümleri,her kadının kişisel tarzını yansıtan önemli bir bileşendir. Birçok kadın, kendilerine özgü bir kokuya sahip olmak istiyor ve bu nedenle birçok farklı parfüm seçeneği mevcut. Bu seçenekler arasında klasik, çiçeksi, tatlı, baharatlı, ferah ve narenciye aromalı gibi farklı koku türleri bulunur. Düya çapında en çok tercih edilip sevilen beş kadın parfümünü sizler için derledik

ROBERTO CAVALLI

Roberto Cavalli Signature, tüm dikkatleri üzerine çeken, büyüleyici, özgür ve kendine güvenen kadını yansıtıyor. İpeksi ve canlı bir cilde sahip her kadın gibi etrafına ışık saçıyor.  Parfümün kalp notasında tüm görkemiyle saf portakal çiçeği esansı bulunuyor. Koku ve renk, ultra-feminen bir iz bırakıyor ve kayıtsız kalmak imkansızlaşıyor. Bu duyusallık, cilt üzerinde mükemmel bir iz bırakan tonka fasulyelerinin büyüleyici dip notaları ile çevreleniyor. Şişe tasarımı bir kadının seksi kıvrımlarını anımsatıyor. Kalın cam taban ise karakterin gücünü yansıtıyor. Şişenin seksiliğini güçlendiren Roberto Cavalli altın logolu kapak ve gücü yansıtan kaplan deseni ile tüm gözlerin odak noktası olan kadını temsil ediyor. 

Parfüm Notası: Tepe Nota: Pembe Biber. Kalp Nota: Portakal Çiçeği. Dip Nota: Kavrulmuş Tonka.

EN-CEKİCİ-PARFUM

CAROLINA HERRERA GOOD GIRL

 Carolina Herrera kadınsılığın yepyeni boyutlarını yakalıyor. Carolina Herrera New York, yeni eşsiz kokusu Good Girl’ü, kadınların feminenliğini ve cazibesini ifade eden parmak ısırtıcı yeni şişe tasarımı ile sunuyor. Good Girl, küstahlık derecesinde sofistike bir koku… Good Girl, modern kadının ta kendisi. Cesur, meydan okuyan, kıştırtıcı ve güçlü… Kadının harikulade karmaşıklığını yakalayan bu yeni koku, şaşırtıcı ve istisnai içerikleri bir araya getirir. Tatlı ve alımlı Yasemin Good Girl`ün ışıltılı ve feminen tarafını aydınlatırken, karanlık tarafın kalbinde ise yoğun, hoş kokulu Kakao ve baş döndürücü Tonka yer alır. Badem ve Kahve ile sağlanan yumuşak dokunuşlar zarif Sümbülteber ile feminenliği vurgular.

Parfüm Notası: Üst Notalar: Badem
Orta Notalar: Sümbülteber ve Arap Yasemini
Alt Notalar: Tonka Fasulyesi ve Kakao

good-girl-legere-e1618423593751

YVES SAINT LAURENT LIBRE

Her iki ucunda da hayatı yakan bir kadın için çiçeksi, şehvetli ve cüretkar bir lavanta. Özgürlük çığlığı gibi bir koku. Her şeyi çılgınca yaşamanın özgürlüğü. Güçlü ve cüretkar bir kadın için Yves Saint Laurent imzalı Libre Eau de Parfum. Yanan özgürlük. Uzlaşmasız. Sınırsız. Eau de Parfum Libre, lüks ve büyük boy bir aksesuarla bükülmüş bir şişede kapsüllenmiştir. Markanın ikonik logosu Cassandre serbestçe döndürüldü ve bir mücevher gibi cama kaplandı. Altın zincirler ve asimetrik siyah lake kapak bu couture şişeyi süslüyor.

Parfüm Notası: Üst notalarda Lavanta, Mandalina, Siyah Frenk Üzümü ve Petitgrain; orta notalarda Lavanta, Portakal Çiçeği ve Yasemin; temel notalar Madagaskar Vanilya, Misk, Sedir ve Ambergris

ysl-en-çekici-koku-kadın

VERSACE CRYSTAL NOIR 

İkonik kristal kapak ilhamını elmastan alan Versace Crystal Noir gizemli ve çarpıcı notalarıyla imza bir koku. Değerli, zarif, kalıcı ve oldukça kadınsı, oryantal ve çiçeksi kokuya sahiptir. Sade ama görkemli bu parfüm kullandığınız her an sizi sarmalıyor ve büyülü bir his bırakıyor. Yoğunlaştırılmış formülü sayesinde daha uzun süre kalıcılık sağlar.

Parfüm Notası: Kakule, Biber, Zencefil. Kalp nota: Gardenya, Şakayık, Portakal Çiçeği. Dip Nota: Amber, Sandal Ağacı, Musk.

çekici-koku-polemik

ARMANI Sİ

Aynı anda şık, zarif, yoğun ve yumuşak olabilen Sì eau de parfum kalıcı etkisi ile duyuları büyüler. Giorgio Armani couture ruhundan gelen eşsiz ve zarafet dolu yapısı ile Sì eau de parfüm lanse olduğu yıldan bu yana kadınların ikonikleşen kokusu olmuştur. Frenk üzümü nektarı etrafında şekillenen, modern şipre ve sarı misk odunu dokunuşları ile tamamlanan eşsiz ve büyüleyici bir koku. Sì eau de parfüm, güçlü ama kadınsı, sofistike ama karizmatik, tam anlamıyla modern kadınlar için yaratılmıştır. Şık İtalyan zarafetinin ve tarzının özünü somutlaştırmıştır.

Parfüm Notası:  Üst notalar: Frenk üzümü nektarı, Bergamot, Mandalina.Kalp notalar: Frezya, neroli, yasemin Temel notalar: Paçuli, odunsu kokular, amber, vanilya ve ambroksan

armani-si