Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi'ndeki Emlak Bank Konutları 1'inci kısmında bulunan 96 daireden oluşan 6 blok yıkıldı.

Yaklaşık 400 kişinin yaşadığı düşünülen bloklarda 370 kişi yaşamını yitirdi.

Hakkında gözaltı kararı verilen binanın müteahhidi Mehmet Özat, izini kaybettirdi.

Binada hayatını kaybeden kişilerin yakınları bugün Mehmet Özat’ı, Ankara’da bir alışveriş merkezinde gezerken gördü.

Depremde yakınlarını kaybeden 2 kadın, Özat’ı yakalayıp polisi aradı. Alışveriş merkezine gelen polise teslim edilen Özat, sorguya alındı.

Tepki gösteren kadınların Mehmet Özat’a müdahalesi ise cep telefonuyla görüntülendi.

'GİTMEK İSTEDİ, GÖNDERMEDİM'

Mehmet Özat, sitede aralarında annesi Zerrin Kenger ile anneannesi, kuzenlerinin de bulunduğu 9 yakınını kaybeden depremzede Sinem Boyacı’nın (36) dikkati sayesinde yakalandı. Sinem Boyacı’nın, arkadaşıyla Ankara’da bir alışveriş merkezinde gezerken görüp yakalattığı Mehmet Özat, işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Depremden sonra Ankara’ya yerleşen Sinem Boyacı, müteahhidin adliyeye sevk edilmesini de adliye önünde takip etti.

Basına açıklama yapan Sinem Boyacı, alışveriş merkezinde bir stantta görevli olduğunu ve o sırada müteahhidi gördüğünü anlatarak, “Emin olmak için adını sormak istedim; ama önce saati sordum sesinden emin olabilmek için. Sonra adını sorduğumda kimi aradığımı sordu. ‘Mehmet Özat mı?’ diye sorduğumda ‘Hayır değilim’ dedi. ‘Kimliğini görmek istiyorum’ dedim, vermedi. Sonrasında ben artık emin olduğumda itiraf etti, ‘Evet, oyum’ dedi. Gitmek istedi, ben göndermedim. 15-20 dakika arbede yaşandı, kaçmaya çalıştı. O orada ben tuttum, herkesten polisi aramasını istedim” dedi.''

Dervişoğlu: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak Dervişoğlu: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

'AİLEMDEN 9 KİŞİNİN VEFATINA SEBEP OLDU'

Emniyet güçleri gelene kadar olay yerinde beklediğini, şahsı bırakmadığını söyleyen Boyacı, “Telefon açmak istedi, izin vermedim. ‘Polis gelene kadar gidemezsin, kaçamazsın buradasın’ dedim. Bu arada ‘Ben bir şey yapmadım, masumum, haberim yoktu arandığımdan’ dedi. O kadar ana haberlere çıkan bir insan arandığından haberi yokmuş. Yüzlerce insanın vefat etmesine sebep olan kaçak müteahhit kendisi. Benim de ailemden 9 kişinin vefatına sebep oldu. Şu an ölenlerimizin sevdiklerimizin ruhunun rahat etmesi adına bütün mücadelem. Allah’a çok şükür karşıma çıkardı, tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Onların ruhunun huzur bulması adına elimden geleni yapıyorum şu an, gerisi de artık adaletimize kalmış. İnşallah adalete de güveniyorum. Daha sonrasında Emniyet’e devrettik. Şimdi de süreci takip edeceğiz” dedi.

TUTUKLANDI

Mehmet Özat, sevk edildiği Ankara Adliyesi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden soruşturmayı yürüten Antakya’daki Cumhuriyet savcısına ifade verdi. Nöbetçi Antakya Sulh Ceza Hakimliği tarafından SEGBİS üzerinden sorgulanan Özat, ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme’ suçundan tutuklandı. (DHA)