Sahibinden.com'un hacklendiği ve 60 milyon kişinin bilgilerinin sızdırıldığına dair iddialar gündem oldu. Geçtiğimiz günlerde BiTaksi, Getir ve son olarak E-devlet'in kullanıcı bilgilerinin sızdırıldığına dair iddialar ortaya atılmıştı.

60 MİLYON KİŞİNİN BİLGİLERİ HACKLENDİ

Webtekno'nun haberine göre Sahibinden.com'un 60 milyona yakın kullanıcısına ait bilgiler ele geçirildi. Ele geçirilen verileri bir forumda ücretsiz olarak paylaşacağını açıklayan hacker, ön koşul olarak ise forumda 100 teşekkür mesajının yeterli olacağını belirtti.

250 TEŞEKKÜR MESAJI ALIRSA PAYLAŞACAK

Maxim takma adını kullanan hacker, "250 teşekkür mesajı alması halinde" Sqlite saklama platformu'nda çapraz dosya saklama ile  site kullanıcılarına paylaşacak. Bu format ile paylaşımlar şifreli bilgilere daha kolay bir şekilde erişim sağlıyor.

'BU KADAR UCUBE BİR SİTE GÖRMEDİM'

Ad, soyad, telefon numarası, e-posta adres, kurumsal hesaplara bilgiler hacker tarafından paylaşılacağı iddia edildi. Yaptığı paylaşımda, "Türkiye'nin en çok ziyaret edilen web sitesinin yaklaşık 60 milyon üyesinin ad, soyad, telefon numarası ve e-posta adresi gibi önemli verilerine" yer veren hacker, "Geçen yıl Antalya'da baktığım evin fiyatı bu site sayesinde dolar bazında iki katına çıktı! Ayrıca, onlara güvenlik açıklarını ücretsiz olarak ifşa edebileceğimi söyledim, ancak e-postamı okumalarına rağmen beni umursamadılar. Güvenlik açısından bu kadar ucube bir site görmedim" dedi.

Gündeme gelen bu iddalar sonrası Sahibinden.com tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.