A Haber muhabiri Murat Dada, Motobike İstanbul 2022’yi yerinden takip etti. Fuarda bilgiler veren Dada’nın görevliyle arasında geçen diyalog sosyal medyada gündem oldu.

Haberin sunumunu yapan Murat Dada kameranın görüntülediği motor için “minyatür” dedi. Bunun üzerine fuar görevlisi “Minyatür değil bu” diyerek Dada’yı uyardı. Sunumuna devam eden Dada motorun amatörler için olduğunu söylemesi üzerine fuar görevlisi bir kez daha devreye girerek “Amatörler için değil, profesyoneller için” dedi.

Videonun sosyal medyada kısa sürede yayılması üzerine A Haber’den açıklama geldi. Söz konusu görüntülerin mizah amaçlı olduğu belirtilen açıklamada, “Kanalımızı yalan haberlerle hedef alanlar hakkında hukuki süreç başlamıştır” ifadelerine yer verildi.

A Haber’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"A Haber ile ilgili sosyal medyada başlatılan linç kampanyasında, kendi haberimizden kırpılarak servis edilen görüntü muhabirimiz ve fuar görevlisinin habere kattıkları mizahtan ibarettir. Kanalımızı yalan haberlerle hedef alanlar hakkında hukuki süreç başlamıştır."