ABD'nin Alabama eyaletinde Kenneth Smith'in azot gazı olarak da bilinen nitrojen gazıyla idam edilmesinin ardından, Ohio eyalet yetkilileri de aynı idam uygulamasına izin verecek bir yasa tasarısı sundu.

BAE'nin kurucularından Muhammed Al Nahyan, hayatını kaybetti BAE'nin kurucularından Muhammed Al Nahyan, hayatını kaybetti

Alabama eyaletinde 1988'deki bir cinayette kiralık katil olmaktan idama mahkum edilen 58 yaşındaki Kenneth Eugene Smith'in infazı, ülkede ilk kez uygulanan bir yöntemle 25 Ocakt'a gerçekleşti. Yüksek Mahkemenin onay vermesinin ardından Smith'e bir maske ile solunumu durana kadar nitrojen gazı verildi.

İlk kez uygulanan yöntemin ardından, Ohio eyaleti Başsavcısı Dave Yost, temsilciler Phil Plummer ve Brian Stewart dün düzenledikleri basın toplantısında, idamların nitrojen gazıyla yapılmasını öngören bir yasa tasarısını eyalet meclisine sunduklarını açıkladı.

İLK DEFA DENENEN YÖNTEM BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Yost 25 Ocakta nitrojen gazıyla idam edilen Kenneth Smith için, "Alabama bir idam mahkumunu infaz etmek için nitrojeni başarıyla kullandı. Belki de yaygın olarak bulunan ve üretimi kolay olan nitrojen, ölümcül enjeksiyon için ilaç bulunamaması çıkmazını kırabilir. İdam mahkumlarının yaşlılıktan ölme tehlikesi, aldıkları cezadan daha büyüktür" demişti.

ABD'de ilk defa denenen yöntem büyük tepkilere yol açmıştı.

İdam cezasıyla ilgili veri ve analiz sağlayan sivil toplum kuruluşu Ölüm Cezası Bilgi Merkezi'ne göre, Ohio'da şu anda 129 kişi idam cezasına çarptırılmış durumda.