Son olarak Louisiana ve Batı Virginia eyaletlerindeki devlet kurumları, Çin'in ülkeyi izlemekiçin kullanabileceği endişesiyle popüler sosyal medya hizmeti TikTok'un hükümet tarafından yönetilen cihazlarda kullanılmasını yasaklayan en son eyaletleri oldu.

KONGRE ‘TAM YASAK’ İSTİYOR

50 ABD eyaletinden yaklaşık 19'u, Pekin merkezli ByteDance‘insahibi olduğu TikTok'a devlet bilgisayarlarından erişimi engelledi. Yasakların çoğu son iki hafta içinde gerçekleşirken, geçen hafta bazı Kongre üyeleri, Hindistan gibi kullanımını yasaklamış olan ülkeleri takip edecek olan ülke çapında bir yasak önerdi.

ABD'li yetkililer ve TikTok, Çin'in TikTok'un 100 milyondan fazla ABD'li kullanıcısına ilişkin verilere erişimiyle ilgili endişeleri giderecek bir ulusal güvenlik anlaşması hakkında aylardır görüşüyor.

‘ABD’NİN GÜVENLİĞİNE FAYDA SAĞLAMAZ’

TikTok’tan yapılan açıklamada, şirketin "Pek çok eyaletin TikTok hakkında asılsız yalanlara dayanan ve ABD'nin ulusal güvenliğini ilerletmek için hiçbir faydası olmayacak politikalar yürürlüğe koymak için siyasi çoğunluğa katılmasından hayal kırıklığına uğradığı" belirtildi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER