ABD, TikTok'u hükümet ve devlet cihazlarında yasakladı, ancak son iddia, Biden'ın yönetimi altında ilk kez TikTok'a ülke çapında potansiyel bir yasağın ortaya çıktığını gösteriyor. Biden'ın selefi Donald Trump, 2020'de TikTok'u yasaklamaya çalışmış ancak mahkemeler tarafından engellenmişti.

Ayrıca, İngiltere, Kanada ve Avustralya gibi ülkelerin yakın zamanda uygulamayı devlet telefonlarından yasaklamak için harekete geçmesiyle, casusluk potansiyeli hakkındaki endişeler nedeniyle popüler video tabanlı uygulamaya yönelik küresel bir tepkinin ortasında geliyor.

‘ELDEN ÇIKARMAK SORUNU ÇÖZMEZ’

100 milyondan fazla ABD kullanıcısı ile dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan TikTok’un Sözcüsü Brooke Oberwetter, şirketin yakın zamanda ABD Hazinesi liderliğindeki Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yabancı yatırım komitesinden (CFIUS) uygulamanın Çinli sahiplerinin hisselerini satmasını talep ettiğini duyduğunu ve kendisine, aksi takdirde uygulamanın ABD’de yasaklanacağının belirtildiğini söyledi. 

Oberwetter yaptığı açıklamada, "Ulusal güvenliğin korunması amaçsa, elden çıkarma sorunu çözmez. Mülkiyetteki bir değişiklik, veri akışları veya erişim üzerinde herhangi bir yeni kısıtlama getirmez" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER