AK Partili belediye yine şaşırtmadı! Seçim gecesi 100 milyonluk çek kesmişler AK Partili belediye yine şaşırtmadı! Seçim gecesi 100 milyonluk çek kesmişler

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyada 'provokatif amaçlı’ olarak terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan hesaplar hakkında açıklama yaptı.

"49U YURT DIŞINDA"

Bakan Tunç, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize yönelik sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı olarak bölücü terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan hesap yöneticisi ve kullanıcıları hakkında yapılan soruşturmalar kapsamında, 59 şüpheli tespit edilmiş olup 49'unun yurt dışında olduğu belirlenmiştir" dedi.

"İŞLEMLER BAŞLATILMIŞTIR"

Tunç, "İstanbul, Ankara, Adana, Diyarbakır, Denizli, Van ve Batman illerimizde tespit edilen; 10 şüpheliden, 3'ü yakalanarak haklarında gözaltı ve tutuklama kararı verilmiş, 7 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. 49 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlenmiş ve haklarında işlem başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılıklarımızca sosyal medya üzerinden suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında gerekli soruşturmalar titizlikle devam etmektedir" ifadelerini kullandı.