Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’da yapacağı Millet Buluşmasının bir gün öncesinde AFAD vatandaşların telefonuna ‘kuvvetli fırtına’ uyarısı gönderdi.

METEOROLOJİ TARAFINDAN UYARI YAPILMADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün  ise konuya ilişkin herhangi bir uyarısı olmadı.

MGM’nin internet sitesine bakıldığında Trabzon’da havanın yalnızca bulutlu olacağı görüldü. Hava sıcaklığının ise 12-14 derece arasında seyredeceği belirtildi.

AFAD da seçim meydanına indi: Kılıçdaroğlu'nun mitingi öncesi Trabzon'da fırtına yalanı! Yurttaşlar yanlış yönlendirildi... - Resim : 1

Oysa AFAD’ın Meteorolojiye dayandırarak, Trabzonlu yurttaşlara miting günü için gönderdiği mesajda, “Trabzon’da kuvvetli fırtına bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olun” yazıyordu.

TRABZON'DA HAVA SAKİN

Kentten gelen görüntülerde ise, AFAD tarafından kuvvetli fırtına uyarısında bulunulan Trabzon'da havanın sakin seyrettiği görüldü.

DOĞU KARADENİZ İÇİN ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için yaptığı hava tahmininde, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri için çığ uyarısında bulunmuştu.