BBC’nin haberine göre, kadınların parka en yakın gidebilecekleri yer, parka bakan bir restoran. Son zamanlarda başkentte kadınların yüzme havuzlarına ve spor salonlarına girmesi de yasaklandı. Kuralların ülke genelinde yaygınlaştırılması bekleniyor.

‘HER GÜN YENİ BİR YASAKLA UYANIYORUZ’

Taliban, Afgan kadınların ve kızların yapabileceklerini daha da sınırlandırırken, halk bundan sonra olabileceklerden korkuyor. İsmini vermeyen bir kız öğrenci, "Afganistan'daki kızlar olarak her gün yeni kısıtlamalara uyanıyoruz. Sanki oturup bir sonrakini bekliyor gibiyiz. Taliban gelmeden önce ortaokulu bitirdiğim için şanslıydım. Ama şimdi üniversitelerin de kadınlara kapalı olmasından korkuyorum. Hayallerim sona erecek" dedi. 

Afganistan’da anneler çocuklarıyla parka gidemiyor 

‘ÖLÜMDEN KORKMUYORUZ’

Afganistan'da kadınlar için ayrılan alanlar daralırken, bazıları Taliban'ın baskısına karşı koymanın yollarını bulmaya çalışıyor. Kadınlar için bir kütüphane kuran Laila Basim, "Bununla Taliban'a Afgan kadınların sessiz kalmayacağını göstermek istiyoruz ve ikinci hedefimiz kadınlar arasında, özellikle de eğitimden yoksun olan kızlar arasında kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmak. Ölümden ya da Taliban'ın ailelerimizi tehdit etmesinden korkmuyoruz. Bizi korkutan şey toplumdan dışlanmak" diyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER