Yapıcıoğlu, canlı yayında yaptığı açıklamada; "14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan parlamento seçimlerine AK Parti listelerinden girmek suretiyle seçimlere katılacağız." dedi.  

Hizbullah terör örgütüne yakınlığıyla bilinen HÜDA PAR'ın, Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı kararını bugün duyurması bekleniyordu.

'SEÇİMLERE AK PARTİ LİSTELERİNDEN GİRECEĞİZ'

HÜDA PAR, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldıklarını açıklamıştı. Milletvekili seçimleriyle ilgili de görüşmelerin sürdüğü ifade edilmişti.

O görüşmeler sonrasında nasıl bir karara varıldığını bugün HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İstanbul’da yapacağı basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Son olarak partiden yapılan açıklamada "Seçime AK Parti listelerinden gireceğiz" denildi.

Yeniden Refah Partisi de ittifak protokolünün YSK'ye tesliminden önce Cumhur İttifakı'na 4. parti olarak katılmıştı. 

ERDOĞAN: TAMAMIYLA YERLİ VE MİLLİ BİR YAPI, DEMİŞTİ

Geçen günlerde gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın son destekçisi HÜDAPAR’ı savundu. 

1990-2000 yılları arasında işlediği birçok cinayetle gündeme gelen Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen parti hakkında Erdoğan, “Tamamıyla yerli ve milli bir yapı” ifadesini kullandı.