Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ters düştü. Dilipak hakkında, "AKP'nin papatyaları" başlıklı yazısındaki ifadeleri nedeniyle AK Parti Genel Başkanlığı tarafından açılan dava ertelendi.

Yeni Akit gazetesinde 2020 yılında kaleme aldığı "AKP'nin papatyaları" yazısındaki ifadeleri nedeniyle Abdurrahman Dilipak'a AKP Genel Başkanlığı tarafından dava açılmıştı.

Ankara 35. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ceza mahkemesi kararının istinaftan gelecek sonucunun beklemesi gerektiğine ilişkin bozma kararının ardından gerçekleştirilen ilk duruşmada mahkeme İstinafın bozma kararına uydu. Ceza davasının kesinleşmesinin ardından kaldığı yerden devam edecek.

Duruşmaya AK Parti’yi vekaleten Av. Muammer Cemaloğlu ile Dilipak’ın avukatları Av. Yusuf Akmaz ve Av. Esra Balcı katıldı.

ABDURRAHMAN DİLİPAK'TAN AÇIKLAMA

Dilipak duruşmadan sonra açıklamalarda bulundu. “Bu dava sonunda ilahi adalet divanından yeniden görülecek” diyen Dilipak'ın açıklaması şöyle:

İYİ Parti'de yeni Başkanlık Divanı belli oldu İYİ Parti'de yeni Başkanlık Divanı belli oldu

“Görünen o ki bu dava uzun sürecek. Yaklaşık toplamda 100’e yakın müşteki var, 3,5 yıldır devam ediyor. İstinaf sonrası ne olacak göreceğiz. Tazminat davası usul yönünden bozuldu, yeniden başlayacak. Ceza’nın da bozulmasını bekliyoruz. Bir mahkumiyet kararı durumunda, daha Yargıtay, AYM, AİHM süreçleri var. Bu süreç özellikle ceza mahkemesinde vefat eden müştekiler var. Onların durumu da bir netlik kazanmadı hala. Aslında bu dava ile kendi başlarına iş açtılar. Bu dava bir şekilde sonuçlansa bile, Hukuk, yargı sistemi, ülkemizdeki basın, düşünce, ifade, haber alma özgürlüğü açısından, siyasi tarih ve Türkiye’de basın özgürlüğü açısından, toplumda, yargı çevrelerinde, akademide uzun yıllar tartışılacağa benziyor. Bu tartışmalar AK Parti ve KADEM açısından hoş bir sonuç doğurmayacak. Geçte olsa bir gün onlar da bu dava sürecinde kaçtıklarını sandıkları şeye doğru koştuklarını anlayacaklar ama çok geç olacak. Bu dava uzun sürecek. Sonuç ne olursa olsun, bu iş en sonunda İlahi Adalet Divanından yeniden görülecek.”