AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye seyyanen zammın söz konusu olmadığını açıkladı.

10 bin liraya çıkan en düşük emekli maaşı daha cebe girmeden buhar oluyor. Açlık sınırı 10 bin lirayı çoktan geride bırakırken, emekliler yeniden zam beklentisinde... Yılın ilk iki ayında açlık sınırı 16 bin lirayı aşarken yoksulluk sınırı ise 53 bin liraya dayandı.

Yerel seçimlerin de yaklaşmasıyla birlikte emeklide seyyanen zam beklentisi oluştu. Ancak seyyanen zammın yerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla promosyon aldı. Emekliler duruma tepki göstererek, “Bunun müjde olacak bir tarafı yok. Zaten promosyon alıyorduk. Bu bir vaat değil kandırma” yorumunu yaptı.

EMEKLKİYE SEYYANEN ZAM  YOK!

Emeklilerin alabileceği en yüksek promosyon maksimum 12 bin lira olacak. Bunu da kamu bankaları karşılayacak. Emekli maaşlarına zam tartışması devam ederken, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emekliye seyyanen zammın söz konusu olmadığını belirterek emekliyi hayal kırıklığına uğrattı.

SON DAKİKA! Merkez Bankası seçim sonrası ilk faiz kararını açıkladı SON DAKİKA! Merkez Bankası seçim sonrası ilk faiz kararını açıkladı

"BU YÖNDE BİR ÇALIŞMAMIZ YOK"

Büyük Sivas Haber TV’de konuşan Güler, muhalefetin ''emekliye 5 bin lira seyyanen zam yapılacak' beklentisinin sorulması üzerine “İnsanlarımızı hayal kırıklığına uğratmayacak bir ciddiyet sergilememiz lazım. Şu anda herhangi bir çalışmamız yok. Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanımız böyle bir çalışma arz ederse bizim haberimiz olacak. Ama bizim elimizde muhalefetin dediği gibi 5 binlik, 10 binlik seyyanen zam söz konusu değil, böyle bir çalışmamız yok. Bunu neye göre söylediler, hangi rakamları, hangi bütçe verileri kıstas aldılar bilmiyorum. AK Parti’nin bu yönde bir çalışması yok” dedi.