AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı 1,5 saat sürdü. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu.

MYK TOPLANTISI SONA ERDİ

Parti sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Seçimlerin ilk turu devam ederken muhjaliflik adı altında propaganda merkezi gibi çalışanlar, 'Seçim sonuçları istediğiniz gibi çıkmazsa kabul edecek misiniz' diye soruyolardı. Kabül açısından bir sabıkamız yok ama sonuç reddi bakımından darbelere destek vermek bakımından CHP'nin kötü bir sabıkası var. Sorulması gereken taraf onlardır. Soruyu CHP'nin sorması siyasi saçmalıktan ibarettir. Geldiğimiz noktada hala seçim sonuçlarını sindirmekte zorlanan, kabullenemeyen bir tablo var. Gelinen noktada eminim bütün vatandaşlarımız iyi ki Kılıçdaroğlu kaybetmiştir noktasına gelmiştir. Ortaya çıkan tablo vahimdir."

"Deprem her zaman gündemimizdedir. Hangi faaliyette olursak olalım Cumhurbaşkanımızın deprem bölgesindeki yaraların sarılması görüşü devam ediyor. Partimiz faaliyetleri sürdürmeye devam ediyor. Yıl sonunda 60-70 bin konutun teslimi yapılacak.

"Bireysel hatalar facialara yol açıyor, hassasiyet olmalı. Baykar'ın İHA'larına dönük olarak ortay koyulan açıklamalar yanlış. Muhalefet etmek adı altında bir seviyesiyle yürütüldüğünü gördük. İHA'ların orman yangınlarında kullanılması dünyada bizi pozitif ayrıştıran bir tablo oluşturmaktadır. Hastalıklı bir grup tarafından hedef alınmaktadır."

"Avrupa'da Kuranı Kerim'in yakılmasının ifade özgürlüğü ile ilgisi yoktur. Gelinen noktada, ifade özgürlüğü karşısında sorumluklar yerine getirilmeyince ifade özgürlüğü adı altında dini özgürlükler tehdit altına alınmaya başlanmıştır."

"Cumhurbaşkanımız, Kıbrıs’ta iki devletli çözüme işaret etti. Rum tarafı geçmiş müzakerelerde masadan kalktı. Akdeniz, Avrupa Birliği’nin basiretsizliğinin beledini ödüyor."