AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) parti kurmayları, seçmen davranışının son 10 gün içerisinde nasıl şekillendiğini ve parti oyunun bu süreçte nasıl eridiğini analiz etti. Bu analiz doğrultusunda, bir çalışma grubu son 10 gün içerisinde seçmen davranışını etkileyen faktörleri belirleyip analiz edecek.

CHP'den MEB'in önünde sert açıklama: Eğitimin temel sorunu Yusuf Tekin ve liyakatsizlik CHP'den MEB'in önünde sert açıklama: Eğitimin temel sorunu Yusuf Tekin ve liyakatsizlik

SEÇİM ANKETLERİ

AK Parti, 81 ilde seçmenle birebir temas kurarak neden oy vermediklerini anlamak amacıyla yaklaşık 40 soruluk açık uçlu anketler yapacak. Vatandaşlara, beklentileri, AK Parti belediyelerinden memnuniyetleri ve sandığa gitmemelerinin sebepleri gibi konularda sorular yöneltilerek geri bildirim alınacak. Bu anket sonuçları da çalışma grupları tarafından değerlendirilip Erdoğan'a sunulacak.

ERDOĞAN'IN BALKON KONUŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ardından yaptığı balkon konuşmasında özeleştiri yapılacağı sinyalini vermişti. Konuşmasında, seçim sonuçlarının parti organlarında açık yüreklilikle değerlendirileceğini ve gerekli adımların atılacağını belirtmişti. Bu çerçevede, seçimlerin analizi ve özeleştiri süreci başlatılmış durumda.