Exxen'de yayınlanan 'Konuşanlar' programında Hasan Can Kaya'nın Elazığ'a ilişkin esprilerine Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve Fırat Üniversitesi tepki gösterdi.

Konuklarından birine "Ne mezunusun?" diye soran Hasan Can Kaya’ya konuk "Elazığ Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum" diye cevap verdi. Bunun üzerine Kaya, "Elazığ Bilgisayar Mühendisliği, bilgisayar yok ama. Bu çocukların abaküsü var ya, onla yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

'KİMSENİN HADDİNE DEĞİL'

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Twitter hesabından programdaki o sahneleri paylaşarak, "Ülkemizi uluslararası alanda temsil eden ve saygınlığı olan Fırat Üniversite’mize yönelik konuşmalarından dolayı #HasanCanKaya’yı kınıyorum. Aziz şehrimizi ve Fırat Üniversite’mizi küçümsemek hiç kimsenin haddine değildir" dedi.

'ESEFLE KINIYORUM'

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da Kaya'ya tepki göstererek, "Aziz şehir Elazığ’ı ve Bilimin Parlayan Yıldız’ı, binlerce mezunu olan Fırat Üniversitesi’ne yönelik aşağılayıcı konuşmalarınızdan dolayı sizi esefle kınıyorum. Aziz şehrimiz sahipsiz değildir!" ifadelerini kullandı.

'KİŞİYLE İLGİLİ HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK'

Fırat Üniversitesi’nin sosyal medya hesaplarında da, “Bir medya platformunda yayınlanan programda üniversitemiz ve şehrimizle ilgili küçük düşürücü ifadelerde bulunan Hasan Can Kaya isimli sunucuyu kınıyor, şehrimizden ve üniversitemizden özür dilemesini bekliyoruz. Ayrıca ilgili kişiyle ilgili hukuki süreç de başlatılacaktır” açıklaması yapıldı.