Türkiye'nin seçim atmosferine girilmesiyle birlikte siyasetin gündemi de hareketlendi. Siyasilerin yaptığı açıklamalar yakından takip ediliyor. Bu süreçte Cumhur İttifakı'nın ortak listeyle seçime girip girmeyeceği konusunda bir açıklama yapıldı.

'KENDİ LİSTEMİZİ ÇIKARACAĞIZ'

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, katıldığı bir televizyon programında "ortak liste olacak mı?é sorusuyla ilgili olarak "Biz 81 ilin tamamında kendi listemizi çıkaracağız. Bunun aksini tartışmadık düşünmedik" dedi.

İşte Yavuz'un açıklamaları:

'PAZAR GÜNÜNDEN ÖNCE LİSTELER SON ŞEKLİNİ ALACAK'

"Bu sürece çok erken başladık. Bu dün başlamış değil. Mülakatlarımızı yaptık temayük yoklamaları gerçekleşti. Sonuçlar ortaya çıkt, üst kurul da çalışmalarını hızlandırdı. Pazar gününden önce listeler son şeklini alacak.

CUMHUR İTTİFAKI ORTAK LİSTE YAPACAK MI?

İttifakın içinde yer almış her parti barajı aşacak demektir. Ancak otomatik olarak milletvekili çıkaracağı anlamına gelmiyor. Biz 81 ilin tamamında kendi listemizi çıkaracağız. Cumhur İttifakı içindeki partilerin de kendi listeleri ile seçime gitmek gibi bir düşünceleri var. Bunun aksini tartışmadık düşünmedik. Daha 4 gün var bundan sonra ne olur ne olmaz bilmem. AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi ayrı liste yapıyor. Gidişat o ki partiler kendi logoları ile seçime girecek gibi hareket ediyorlar.

HÜDA PAR'A KAÇ VEKİL VERİLECEK?

8-9'dan çok daha az kontenjan verilecek. Hem onları tatmin edecek hem bize de uygun gelecek bir sayıda anlaştık.