AK Partili belediyenin ‘atık su borusu’ alım ihalesini, AK Parti Elazığ İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Fethi Yılmaz’ın şirketi aldı. İhalenin bedeli 6 milyon 748 bin lira iken, bu ihaleyle şirketin Elazığ Belediyesi’nden aldığı toplam ihale 33’e çıktı.

6 MİLYONLUK İHALE AK PARTİ'Lİ ŞİRKETE VERİLDİ

BirGün'de yer alan habere göre, Elazığ Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü 6 Şubat tarihinde "Atık Su Borusu Alınacaktır" başlıklı bir ihale açtı. 1 Mart'ta düzenlenen ve Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, 'Açık' usulle düzenlenen ihale, 6 milyon 748 bin TL’lik teklifle "Şemsettin Yılmaz İnşaat" isimli firmaya verildi. Şirket ile AK Partili Elazığ Belediyesi arasında 15 Mart tarihinde sözleşme imzalandı. 

İhaleyi alan şirketin AK Parti Elazığ İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Feti Yılmaz, AK Parti'nin yönetim kurulunda "İl Ekonomi İşleri Başkanı" olarak görev yapıyor.

REFERANSLARI TARRIŞMALARA YOL AÇTI

Haberde yer alan bilgilere göre, Elazığ Belediyesi’nden 3 milyon 979 bin 955 TL’lik ihale alan şirketin internet sitesinde iktidara yakınlıkları ile bilinen Kolin İnşaat, Cengiz İnşaat ve Limak İnşaat’ın referans gösterilmesi tartışmalara yol açtı.

BELEDİYEDEN 33 İHALE 

Son 12 yılda kamu kurumlarından 76 ihale alan Şemsettin Yılmaz İnşaat isimli şirketin aldığı ihalelerin tutarı 77 milyon 101 bin TL. Haberde açıklanan bilgilere göre, aynı şirket daha önce de İzmir ve Aydın Belediyesi’nden ihale almış. AK Parti Elazığ İl Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz’ın şirketi, son ihaleyle birlikte Elazığ Belediyesi’nden toplam 33 iş alırken, bu ihale ve işlerin tutarı 43 milyon 89 bin lirayı buldu.

Şemsettin Yılmaz İnşaat isimli şirketin aldığı bazı ihaleler şunlar:

AK Partili Elazığ Belediyesi’nden 43 milyon 89 bin TL maliyetli 33 ihale.

AK Partili Maraş Büyükşehir Belediyesi’nden 5 milyon 204 bin tutarında dört ihale.

MHP’li Alanya Belediyesi’nden 13 milyon 643 bin TL’lik üç ihale.