Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak açıklanması sonrası 6’lı masa ilk toplantısını dün yaptı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis kararı olmadan aday olmasının mümkün olmadığı vurgulanan açıklamada, Anayasa'yı yok sayan bu kararın kabul edilmeyeceği bildirildi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, altılı masanın dün gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklmaya tepki gösterdi. Çelik, "Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığı önünde hiçbir engel yoktur.  Bu esasında bir tartışma konusu bile değildir. Bunun tartışma konusu yapıldığı zemin hukuk değil,  geçmişte gördüğümüz gibi  hukuksuz yollarla siyasete yön verme arayışlarıdır" dedi.

Çelik paylaşımlarının devamında şunları kaydetti:

"6’lı masadan demokrasimiz adına hiçbir şey beklenmeyeceği tamamen belli olmuştur. Dün yaptıkları toplantıda, “TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir” demişler.

Böylece 6’lı masanın gizli ortağının Sabih Kanadoğlu zihniyeti olduğu ortaya çıkmıştır. Aylarca toplantı yapıp ulaştıkları sonuç, en ilkel vesayet arayışı olmuştur.

Bunca toplantıdan sonra 6’lı masa, hukuku siyasallaştırarak siyasete yön vermeye çalışan vesayet durağına park etmiştir. Geçmişin demokrasiyi boğmaya çalışan tüm metodlarını bugün yeniden sahaya sürüyorlar. Sadece milletin yön vereceği demokratik süreçleri gaspetmeye çalışıyorlar.

Bu metodları çok iyi tanıyoruz. Milletimiz bu hukuksuz yaklaşımların adını çok iyi koyuyor. Tüm vesayet teşebbüsleri cevabını sandıkta alacaktır. Milletimizin sahip olduğu demokrasi sandığına kimse ipotek koyamayacak.