Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, yerel seçimlerden sonra Türkiye siyasetinin yeniden dizayn edileceğini belirterek, “Birincisi CHP Genel Başkanı değişecek. İkincisi DEM Parti tabanında yeni yol ayrımı olacak. Üçüncüsü İYİ Parti dağılacak” dedi.

"CHP NUMARA YAPIYOR"

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, CHP ile DEM Parti arasında “güçlü bir ittifak” kurulduğunu savunan Ensarioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, “DEM Parti’nin stratejisi bize kaybettirmek” açıklamalarını ise “numara” olarak nitelendirdi.

KÜRT SORUNU ÜZERİNE KAFA YORUYOR

Galip Ensarioğlu, 2015’te sona eren Kürt sorununun çözüm sürecinde etkin rol alan ve hala da bu konuda kafa yoran isimlerden.

SICAK GELİŞME: Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı görüşmeye çağırdı SICAK GELİŞME: Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı görüşmeye çağırdı

Parlamentoya bir dönem ara verdikten sonra 2023 seçimlerinde yeniden Diyarbakır Milletvekili seçilen Ensarioğlu, son dönemde ise Başak Demirtaş’ın DEM Parti İstanbul adaylığının tartışıldığı dönemde, “Başak Demirtaş aday olursa, İmamoğlu meselesi kapanmıştır” açıklamasıyla gündem oldu.

Ensarioğlu, yerel seçim süreci ve sonrasından, Kürt sorunu, kayyum politikasına kadar siyaset gündemine ilişkin sorularımızı yanıtladı: