Eğitim öğretim dönemi başlamadan önce kırtasiye dükkanını ziyaret eden Gürsel Tekin, defter ve suluk gibi temel okul ihtiyaçlarının fiyatlarını inceledi. Fiyat etiketlerini tek tek kontrol eden Tekin, bir defterin 79 TL, bir suluğun ise 799 TL olduğunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Bir başka sırt çantasının fiyatının da 5.239 TL olduğunu belirtti.
Bu fiyatların aileler üzerindeki yükünü vurgulayan Tekin, geçtiğimiz yıl 106 bin öğrencinin üniversiteyi kazanmasına rağmen kayıt yaptıramadığını, 40 bin öğrencinin ise yoksulluk belgesi alarak eğitimine ara vermek zorunda kaldığını söyledi.
Tekin, yaptığı açıklamada, "Bu ülke, bu devlet, kendi çocuklarının eğitimini, barınmasını bile sağlayabilecek durumda değilse vay hepimizin haline," diyerek durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Videoda ayrıca emekli maaşıyla iki çocuğunu okutmaya çalışan bir babanın zorlukları da yer aldı. Baba, "Tek ona gitmiyor," diyerek eğitim masraflarının sadece defterle sınırlı olmadığını, her şeyden kısarak çocuklarını okutmaya çalıştığını ifade etti.
Gürsel Tekin, artan enflasyon ve ekonomik sıkıntıların, ailelerin çocuklarının geleceğinden ödün vermesine neden olduğunu ve bunun ülke için büyük bir sorun teşkil ettiğini belirtti.