Türkiye'nin önde gelen bankalarından Akbank'ta hesabı olan çok sayıda müşteri sosyal medyada hesaplarından izni olmadan para çekildiğini iddia etti. Olay gündemde büyük yankı uyandırırken, Akbank'tan konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

Türkiye'nin önde gelen bankalarından Akbank'ta Temmuz 2021 yılında da sistem arızası yaşanmış, müşteriler 2 gün boyunca hesaplarına erişememişti.

2021 YILINDA SİSTEMSEL SORUN OLMUŞTU

Akbank, Temmuz 2021'deki sistem arızasından dolayı müşteriler mağdur olmuş ve yaklaşık 2 gün boyunca hesaplara erişim sağlanamamıştı. Para çekemeyen ve kartla alışveriş yapamayan vatandaşlar büyük mağduriyet yaşamıştı.

2022 YILINDA DA TAKSİTLER 2 KEZ ÇEKİLMİŞTİ

Akbank kredi kartı kullanıcılarının yine 2022 yılında da kartlarından taksitler iki kez çekilmiş sosyal medyada yankılanmıştı, bankanın yaptığı açıklamada ise, 'teknik arızanın' giderilmeye çalışıldığı açıklanmıştı.

Akbank müşterileri şimdi de hesaplarını kontrol edince büyük bir şokla yüz yüze geldi. Özellikle yatırım hesabı olan müşteriler, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla hesaplarından habersiz para çekildiğini iddia etti.

ÇOK SAYIDA MAĞDUR VAR

Bu konu kısa sürede sosyal medyada viral oldu ve çok sayıda kişi mağdur olduğunu belirtti. Bankaya ulaşmaya çalışan vatandaşlar henüz net bir açıklama almadıklarını söylüyor.

MÜŞETİLER PARALARINI GERİ İSTİYOR

Gündemi sarsan konu hakkında henüz bankadan bir açıklama gelmedi. Hesaplarından para çekilen vatandaşlar paralarının geri yatırılmasını isterken, bazı vatandaşlar da borsada işlem saatinin başlamasına rağmen hesaplarındaki paranın çekilmesi nedeniyle işlem yapamadıklarından şikayetlerini dile getirdiler.

AKBANK YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Bankadan bir açıklama bekleyen mağdur vatandaşlar, konunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyorlar.

Sosyal medyadaki paylaşımlardan bazıları şöyle:

Akbank Musterileri Sokta Cok Sayida Kisi Hesabindan Habersiz Para Cekildigini Belirtiyor 17151497364086 1

Akbank Musterileri Sokta Cok Sayida Kisi Hesabindan Habersiz Para Cekildigini Belirtiyor 17151497368838 2

6341598386B2453E488775C2

Akbank Musterileri Sokta Cok Sayida Kisi Hesabindan Habersiz Para Cekildigini Belirtiyor 17151497362990 3

İmamoğlu: Atatürk'e ve arkadaşlarına minnet borcumuz var İmamoğlu: Atatürk'e ve arkadaşlarına minnet borcumuz var

Astrolog Dinçer Güner de X hesabından dün yaptığı paylaşımda Akyatırım ile görüştüğünü söyleyerek takipçilerine söylenen bilgiyi aktardı.