Skandal! Diyanet, halktan topladığı 1 milyar lirayı İngilizlere vermiş Skandal! Diyanet, halktan topladığı 1 milyar lirayı İngilizlere vermiş

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), yağış ve fırtına raporunu açıkladı.

Buna göre soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında bulunan İstanbul’da sabah erken saatlerden itibaren görülen yağışlar sonucu metrekareye 10-35 kg arasında yağış düştü. 

En fazla yağış Arnavutköy, Çatalca, Sarıyer ve Şile’de görüldü. Yağışların akşam saatlerine kadar aralıklarla fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar ile birlikte yer yer kuvvetli şekilde etkili olacağı ve ardından kenti terk edeceği tahmin ediliyor.

HAFTAYA 25 DERECELERE ÇIKACAK

10-13 dereceye kadar gerileyen sıcaklıkların pazar gününden itibaren yükselmesi ve yeni hafta boyunca 25 dereceler civarına çıkarak yaz değerlerine yükseleceği öngörülüyor.

AKOM’dan yapılan açıklamada kuvvetli sağanak, yağmur ve fırtına nedeniyle olumsuzluklara karşı 3 bin 272 personel, bin 693 araç ve iş makinesinin gelen ihbarlar doğrultusunda müdahalede bulunduğu belirtilerek yağış nedeniyle önemli bir olumsuzluk yaşanmadığı aktarıldı.