Millet İttifakı bileşenlerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Manisa mitinginde yurttaşlarla bir araya geldi.

İlk olarak kürsüye çıkan Mansur Yavaş'ın açıklamaları:

Kim böldürüyor vatanı! Biz varız biz! 

Üç kez terör örgütleri başlarının da pişmanlık yasasından yararlanması için yasa getirdiler. Muhalefet karşı çıktı! Erdoğan imzasıyla. Bebek katilinin el yazısıyla mektubunu getiren siz değil misiniz?  

Hep bana hep bana diye diye memleket bitiyor! Milleti ahlaksız görüp ahlaksızlık taslamaya başladılar. Bir de ahlak dersi veriyorlar.

Toplumun yüzde 55'ini 60'ını terörist yapmayı nasıl başardınız? Hiçbir sözü kabul etmiyoruz ama aynı sözlerle hitap etmiyoruz. 'Rakibinize benzerseniz kaybedersiniz.' Onlar gibi olmayacağız!

Okullar, camiler siyasete alet edildi. Cenneti vaat ediyoruz dediler, hepimize cehennemi yaşatıyorlar. İktidar yöneticilerinin çoğu 20 yıl önce neredeydi, şimdi nasıl yaşıyorlar? Aynı yaşantı vatandaşta var mı? Siz bu dünya malına esir olmuşsunuz; bu dünyayı da öbür dünyayı da kaybetmişsiniz. Serveti inandığınız dava için kullansaydınız bugün bu kadar fakirlik olmazdı! 

Mevsimlik vatanseverleri Allah'la baş başa bırakın, bu işi birinci turda bitirelim.

Meral Akşener'in açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Seçmen velinimettir. Millet patrondur. Elbette siz isterseniz, bir oy Kemal'e bir oy Meral'e verilirse 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak, ben de başbakan olacağım demektir.

Böyle sesleniyorsunuz ama birilerinin sinirlerini laçka etti. İlaç kullanıyorlar, ilaç. Biri çıktı dedi ki 'kazanırlarsa FETÖ kazanır.' Ama onlar zamanında FETÖ'yü övüyordu. Onlar 'hocaefendi' derdi. Uzun uzun överlerdi. Ne ara o cıvık cıvıklıkta FETÖ düşmanı oldun?

Biri de diyor ki 'kazanırlarsa şampanya patlatacaklar ama biz kazanırsak tertemiz alnımız seccadeye değecek.' Kadınlar öldürüldüğünde, kadınlar tecavüz edildiğinde, 82 puanla atanamayanların döneminde, kul hakkının yenildiği dönemde senin alnının neresi tertemiz? Kapkara alnınız, kapkara!

Asayişimizden sorumlu adam erkek erkeğe evliliğe taktı. Biz kazanırsak erkeklerle erkekler evlenecekmiş ama fantezide sınır yok; erkeklerle hayvanların evliliğini de serbest bırakacakmışız. Psikiyatristler bunları muayene edip tedavi etmeli. Hiçbirinin cezai ehliyeti kalmadı, şu anda ülkeyi yönetecek durumda değiller!

Bir tanesi var, yaşlı başlı abi, İstiklal Marşı'nı kağıttan okudu, belki görmemiştir; size vatan düşmanı dedi. Kendileri de istiklal mücadelesi veriyormuş. İlk defa bu kadar rezilliklerle seçime gidiyoruz.

Sinan Ateş'in azmettiricileri bulunacak, hesap sorulacak! Hem de nasıl hesap!