50 ülke, Kiev'e Rus güçlerini geri püskürtmek için gereken zırhlı araçlar ve mühimmat da dahil olmak üzere milyarlarca dolar değerinde askeri donanım sağlamayı kabul etti.

Ancak Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Almanya'daki ABD Ramstein Hava Üssü’nde gazetecilere verdiği demeçte, artan beklentilere rağmen, "Leopard tankı söz konusu olduğunda ne zaman bir karar alınacağını ve kararın ne olacağını hala söyleyemeyiz" dedi.

‘KARARSIZLIK DAHA ÇOK İNSANIMIZI ÖLDÜRÜYOR’

Ukraynalı yetkililer, müttefiklerinin ağır hizmet tipi modern tanklar sağlama konusundaki "kararsızlığını" kınadı ve "bugünkü kararsızlık daha fazla insanımızı öldürüyor" diye açıklama yaptı.

Bazı müttefikler, Ukrayna lideri Volodymyr Zelenski'nin tankların Ukrayna'nın kendisinden çok daha büyük komşusuyla olan savaşında hayati önem taşıdığıyla ilgili sözlerini yineledi.

‘ALMANYA’NIN ÖZEL SORUMLULUĞU VAR’

Letonya, Estonya ve Litvanya'nın üç Baltık ülkesinin dışişleri bakanları ortak bir bildiride, "Almanya'yı Ukrayna'ya Leopard tankları sağlamaya çağırdıkları" belirtilerek “Rus saldırganlığını durdurmak, Ukrayna'ya yardım etmek ve Avrupa'da barışı hızla yeniden sağlamak için buna ihtiyaç var. Avrupa'nın önde gelen gücü olarak Almanya'nın bu konuda özel sorumluluğu var" denildi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER