Alman yetkililer, aşırı sağcıları hedef alan şimdiye kadarki en büyük baskında, hükümeti devirerek 71 yaşındaki bir aristokratın liderliğinde bir gölge rejim kurmayı ve İkinci Dünya Savaşı sonrası yapılan anlaşmaları yeniden görüşmek için Rusya ile müzakere etmeyi planladıklarından şüphelenilen 25 kişiyi tutukladı.

Almanya’nın polis şeflerinden Holger Münch, şüpheli sayısını 23'ü gözaltında olmak üzere 52'ye yükseltti ve önümüzdeki günlerde daha fazla baskın ve tutuklamanın beklendiğini de ekledi.

ŞAFAK BASKINLARI

Çarşamba günkü şafak baskınlarından bu yana geçen 24 saat içinde, grubun "konseyi"nin şiddetli darbesinden sonra federal cumhuriyeti nasıl bir "Alman prensliği" olarak yönetmek istediğine dair daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. Plana göre, aristokrat Heinrich XIII, devlet başkanı, Hannover şehrinden tanınmayan bir şirket avukatı dışişleri bakanı ve Saksonya'daki bir köyden bir aile doktoru sağlık bakanlığını yönetecekti.

‘KANLI DARBE GİRİŞİMİ’

Bununla birlikte, grubun planlarının gerçeğe dönüştürme kapasitesine gerçekten sahip olup olmadığı hararetle tartışıldı. Almanya'nın iç istihbarat başkanı, Çarşamba günkü baskınların önleyici olmasına rağmen, grubun kanlı bir darbe girişimi planlarının ciddi olduğunu söyledi. Thomas Haldenwang, "Genel olarak, Almanya'nın güvenlik teşkilatları her zaman durumun kontrolünü elinde tutuyordu ama iş gruba kalsaydı, tehdit büyüyebilirdi" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER