Almanya’nın en büyük sendikaları Verdi ve EVG tarafından planlanan 24 saatlik grevler, yüksek gıda ve enerji fiyatlarının yaşam standartlarını düşürmesi nedeniyle Avrupa genelinde gerçekleştirilen eylemlerin sonuncusu oldu. 

ENFLASYON REKOR KIRIYOR

Almanya'nın en büyük havalimanlarından ikisi olan Münih ve Frankfurt’ta uçuşlar askıya alınırken, uzun mesafeli tren seferleri işletmeci Deutsche Bahn tarafından iptal edildi. 

Çalışanlar, şubat ayında yüzde 9,3'e ulaşan enflasyonun etkilerini azaltması için maaşların artırılması yönünde baskı yapıyor. Ukrayna'daki savaştan önce gaz için büyük ölçüde Rusya'ya bağımlı olan Almanya, son aylarda enflasyon oranlarının euro bölgesi ortalamasını aşması ve yeni enerji kaynakları için çabalarken yüksek fiyatlardan sert bir şekilde etkilendi.

‘DAHASI GELEBİLİR’

Verdi sendikası, toplu taşıma ve havaalanları da dahil olmak üzere kamu sektöründeki yaklaşık 2,5 milyon çalışan adına pazarlık yaparken, demiryolu ve ulaştırma sendikası EVG, demiryolu işletmecisi Deutsche Bahn ve otobüs şirketlerinde yaklaşık 230 bin çalışan için görüşmeler yapıyor.

Augsburger Allgemeine gazetesine konuşan EVG Başkanı Martin Burkert, işverenlerin henüz geçerli bir teklifte bulunmadığını söyledi ve Paskalya tatili dönemi de dahil olmak üzere başka grevlerin mümkün olduğu konusunda uyardı.

POLEMİK HABER/ DIŞ HABERLER