Saldırıyı 17 Mayıs 2006'da yılında gerçekleşen fail Arslan, Maltepe Ceazevi’ne gönderilmişti. Arslan'ın tutuklu bulunduğu cezaevinin koğuşunda intihar ettiği öne sürülüyor. Alparslan Arslan’ın cezaevinde intihar ettiği iddiaları üzerine Baba İdris Arslan yaptığı açıklamada, "Oğlum intihar etmedi, öldürüldü” dedi. 

'BEN OĞLUMUN İNTİHAR ETTİĞİNE İNANMIYORUM!'

Superhaber’den Mevlüt Yüksel’in haberine göre, Arslan açıklamasının devamında, 'Bu gece saat 23:00 sıralarında Silivri’de yaşayan kızım cezaevinden aranmış ve oğlunun intihar ettiği söylenmiş. Ben bunun üzerine Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gittim. Burada oğlumun cenazesinin Adli Tıp Kurumu’na götüreceklerini öğrendim. Ben oğlumun intihar ettiğine inanmıyorum. Bana göre oğlum öldürüldü. Parçalarını birleştirdiğimde ben bunun gerçek olduğuna inanıyorum. Bundan önce birçok kez, her yere başvurarak oğlumun suçsuz olduğunu anlatmaya çalıştım. Ama sesimi kimseye duyuramadım. Biz Alparslan Arslan’ın tahliyesini beklerken ölümünü öğrendik. Cenazeyi nereye defnedeceğimize henüz karar vermedik' ifadelerini kullandı.

SALDIRIYI BAŞÖRTÜSÜ KARARI NEDENİYLE TEK BAŞINA DÜZENLEDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Alparslan Arslan'ın cezaevinde ölümüne ilişkin resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmedi. 

Arslan, dönemin Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Birden, üyeler Ayla Gönenç, Mustafa Yücel Özbilgin, Ayfer Özdemir ve Kamuran Erbuğa'dan oluşan 5 kişilik heyetin toplantısı sırasında müzakere salonuna girerek ateş açmıştı. Üye Mustafa Yücel Özbilgin'in ölümü, diğer üyelerin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıdan sonra kaçmaya çalışan Alparslan Arslan, Danıştay binası içinde yakalanmıştı. Arslan polise ve savcılıkta verdiği ifadesinde, saldırıyı başörtüsü kararı nedeniyle tek başına düzenlediğini söylemişti.

2020'DE ARSLAN'A VERİLEN CEZA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZA VERİLEREK ONANMIŞTI

Saldırıya ilişkin dava, FETÖ tarafından kumpas olarak hazırlanan 'Ergenekon örgütü'nün ise azmettirildiği iddiaları üzerine daha sonra 'Ergenekon' davasıyla birleştirilmiş ve Arslan'ın İstanbul'daki davada tekrar yargılanmaya başlanmıştı. Arslan, 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon kumpas davasında iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 90 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 25 Kasım 2020’de ise Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Alparslan Arslan’a verilen 'Ağırlaştırılmış müebbet' ve 72 yıl hapis cezasını onadı.