TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta bugün saat 14.00'da oynanması beklenen Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler karşılaşması öncesinde gerilim yaşandı.

Dün Amedspor kafilesinin kaldığı otelin önünde sözlü saldırılarda bulunan bir grup Bursaspor taraftarı, bugün sahada antrenman yapıldığı sıralarda Amed Sportif Faaliyetler takım oyuncularına saldırdı.

Sahaya inen taraftarlar Amedsporlu oyunculara ve teknik heyete fiziki saldırı gerçekleştirdi. Taraftarlar arasında saldırının devam etmesi için tezahüratların yapıldığı dikkat çekti.

'TFF BUNU GÖRÜR HERHALDE'

Amedspor taraftarları, oyuncuların hedef alınması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na çağrı yaptı. Amedspor taraftar grubu hesabından yapılan paylaşımda, "Dün gece saat 02.45. Amesdspor’umuzun kaldığı otelin önü. 'Irkçı' söylemler ile bağıranlar ise Bursaspor taraftarları. Sonuç itibariyle deprem bölgesinde gelen takım 90 dakikalık bir maç öncesi böylesi bir zamanda olmaması gereken davranışlar. @TFF_Org bunu da görür herhalde!" ifadelerine yer verildi.

HDP MİLLETVEKİLİNDEN ÇAĞRI

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan da, Amedspor oyuncularının hedef alınmasını tepki gösterdi. Paylan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Amedspor’a karşı Bursa’da dün gece geç saatlere kadar süren ırkçı gösterileri engellemeyen Valinin bugünkü maçtaki güvenliği sağlayacağından ciddi şüphe duyuyorum. Aklı selim bir yetkili kaldıysa göreve çağırıyorum" dedi. 

DİYARBAKIR BAROSU'NDAN AÇIKLAMA

Diyarbakır Barosu, Bursa’ya giden Amedspor ekibinin bulunduğu otel önünde bir grubun slogan atmasına ilişkin sosyal medyadan paylaşımda bulunarak, "Bursa’da, Amedspor’un bulunduğu otel önünde bir grubun ırkçı ve ayrımcı sloganlar attığı görüntüler kamuoyuna yansımıştır. Gerekli önleyici tedbirlerin alınmamış olmasını kaygıyla karşılıyoruz. Bu eylemleri kınadığımızı ve hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyuyla paylaşırız." ifadlerine yer verdi.