"Oyun değişti, fakat yeni kurulan kartların nasıl dağılacağıyla ilgili henüz netlik kazanmış bir durum yok" diyen Andy - Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar, Halkların Demokratik Partisi (HDP) detayına dikkati çekerken, önemli olanın ikinci tur olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Acar, şunları aktardı:

'SEÇMEN BUNA TEPKİ GÖSTERİR'

Meral Akşener'in zamansız ayrılığına dikkat öçeken Acar, "Akşener masadan altı ay önce kalkmış olsaydı bunda bir sıkıntı yoktu. Herkes kendi yolunu beyan ederdi" diyerek bu hamlenin yanlış olduğunu belirtti. "Millet İttifaki nezdinde ilk kez seçimi kazanmaya yakın durulan bir noktadayken bu masadan ayrılan, doğrudan kendi ayağına sıkmış bir pozisyonda olur. Bunu kim yaparsa vebalı muamelesi görür ve seçmen buna tepki gösterir" dedi.

İYİ PARTİ YOKSA HDP VAR

Seçime az bir süre kaldığını belirten Acar, "Önümüzdeki iki ay Akşener’in stratejisini anlatabilmesi için yeterli değil. Bunun İYİ Parti’de negatif etkisinin olacağını bugünden görmek mümkün. İYİ Parti’in oyu yüzde 13-14 idi. Şimdi onun yerine Halkların Demokratik Partisi seçmeni geldi, onun da oyu yüzde 13-14" dedi. 

İYİ PARTİ'NİN KARARI NE OLACAK?

İYİ Parti seçmenine ilişkin, "Kendini seküler bir yerde konumlandıran İYİ Parti seçmenleri, ‘Seçime iki ay kala bu olmaz’ diye bakarak karara kızgın olacaklardır" yorumunu yapan Acar "önemli olan seçim ikinci tura kalırsa İYİ Parti seçmeninin Kılıçdaroğlu’na oy verip vermeyeceği" sorununu gündeme getirdi.

(KAYNAK)