Arpaçaylı Filozof Arif'tan Selahattin Demirtaş ve HDP yorumu
Yaptığı sıradışı siyasi ve sosyolojik analizlerle adından söz ettiren polemikhaber yorumcusu Filozof Arif bu kez HDP ve cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ı yorumladı...

HDP ve Selahattin Demirtaş'ın, Kürt sorununun çözümü için Türkiye için bir şans olduğunu söyleyen Filozof Arif, Demirtaş'ın neden cezaevinde tutulduğunu da kendine has üslubuyla yorumladı.

İslamcı bir Kürt partisinin Türkiye'de tamiri mümkün olmayan sorunlara yol açacağını belirten Arif, "Sorunların tek çözüm yeri Meclis'tin. Türkiye HDP şansını iyi kullanmalı" diye konuştu.

ARPAÇAYLI FİLOZOF ARİF KİMDİR?

1988 yılında mezun olduğu hukuk fakültesinden sonra girdiği hakimlik sınavından adli tıp raporuyla 'akli dengesi yerinde olmadığı gereçesiyle' elenen ve memleketi Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Taşköprü köyünde ikamet eden 
54 yaşındaki Arif Karataş, Türkiye ve dünya gündemine dair yorumlarıyla dikkat çekiyor.

Köyün kahvehanesinde, gelen ziyaretçilerle sohbet eden Karataş, dünyadaki mevcut ekonomik gidişattan,  demokrasiye, sosyolojik analizden, insan haklarına kadar bir çok konuda yaptığı çarpıcı tespitleriyle adından söz ettiriyor.