31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yeniden aday gösterilmediği için CHP yönetimine ve Esenyurt halkına tavır alan ve görev süresi devam ederken belediye işlerini tamamen boş veren ve görev süresinin son 1 ayında 300 yakınını çeşitli pozisyonlarda görevlere getiren Esenyurt eski Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un disipline sevk edilerek CHP’den ihraç edileceği öğrenildi.

Bozkurt’un ihraç nedenleri arasında, belediye başkanı olduğu dönemde partinin lehine çalışmamak, tekrar aday gösterilmediği için partinin karşısında yer almak ve görev süresince yaptığı usulsüzlükler bulunuyor.

İLÇE BAŞKANI ERGİN'DEN İHRAÇ KARARINA DESTEK

Söz konusu ihraç kararlarıyla ilgili CHP yönetiminden gelen resmi açıklama sonrası, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, X hesabından kararı alıntılayarak “Çok çok doğru bir karar” ifadelerini kullanırken, Esenyurt’un yeni Belediye Başkanı Ahmet Özer de, X hesabından dikkat çeken bir açıklama yayımladı.

Hergin Ü

Lüzumu üzerine bir açıklama yaptığını kaydeden Başkan Ahmet Özer, şu ifadeleri kullandı;

Değerli Esenyurtlu Hemşehrilerim;

Esenyurt'umuzda her bir komşumuzun oyuna layık olacağımızın, hakkını ve hukukunu koruyacağımızın sözü ile yola çıktık. Şeffaf ve liyakate önem veren yönetim anlayışıyla bugün ve yarın komşularımıza hesap veren bir hizmet kültürünü inşa edeceğiz. Esenyurt'umuzda çok güzel işlere imza atacağımıza yürekten inanarak, Belediyemizi hangi koşullarda devir aldığımızı kıymetli komşularımıza açıklama gereği hasıl olmuştur.”

SON 1 AYDA 300 KİŞİ İŞE ALINMIŞ

31 Mart seçimlerinde Esenyurt’ta oyların büyük çoğunluğunu alarak belediye başkanı seçilen Ahmet Özer, göreve başladığı gün Kemal Deniz Bozkurt ve yönetimin kastederek “Son bir ayda 300 kişiyi işe almışlar” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Bu açıklamalar üzerine tüm dikkatler, eski başkan Kemal Deniz Bozkurt’a yönelmişti.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in açıklamaları sonrası konu, CHP yönetimi tarafından da yakın takibe alınmış ve Kemal Deniz Bozkurt’un görev süresince yaptığı usulsüzlükler ortaya çıkmıştı.

YENİ BAŞKAN AHMET ÖZER: KASAYI BOŞALTMIŞ

Esenyurt’un yeni belediye başkanı Özer, Bozkurt’u kastederek, “Bu Esenyurt'a ihanettir. Aday olmayacağı ortaya çıkınca 300 kişiyi işe almış. Müdür atamaları yapmış. 1 Nisan’da bile işçi alımı yapılmış. Ayrıca kasayı da boşaltmış” ifadelerini kullanmıştı.

‘PES’ DEDİRTECEK ATAMALAR

Usulsüzlükler derinlemesine incelendiğinde, Kemal Deniz Bozkurt’un son 2 aylık görev süresinde yaptığı atamalar, ‘pes artık’ dedirtecek cinsten…

Gazeteci Celal Başlangıç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti Gazeteci Celal Başlangıç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Bozkurt, CHP yönetimi tarafından yeniden aday gösterilmeyince, ilk iş olarak sonra CHP Meclis Üyesi Muharrem Daş’ın eşi Gülşah Daş’ı Afet İşleri Müdürü, Eski Özel Kalem Müdürü Mustafa Kemal Şahin’i önce Başkan Yardımcısı yapıp, sonra da asaleten Hukuk İşleri Müdürü olarak görevlendirmiş.

Bozkurt’un usulsüzlükleri bununla da bitmemiş. İlk iki usulsüz atamadan sonra, Sermir Burkay Kaya, Akıllı Ulaşım Sistemler Müdürü, Akif Yılmaz, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü ve Ufuk Özdemir bir süre Başkan Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra asaleten Destek Hizmetler Müdürü olarak atanmış.

KANUNLARI HİÇE SAYMIŞ

Kanunlarımıza göre, asaleten atanan görevlilerin belediyede müdürlük dışında başka bir görevde çalışmaları yasak olmasına rağmen, Kemal Deniz Bozkurt, kanunları da görmezden gelmiş.

ÖZEL SEKRETERİNİ MÜDÜR YAPMIŞ

Yeniden aday gösterilmemesinin acısını çıkarmaya çalışan Kemal Deniz Bozkurt’un, giderayak müdür yaptıkları arasında ilginç isimler bulunuyor. Bozkurt’un, CHP Esenyurt eski ilçe yöneticilerinden Ali Rıza Demirbilek’i İnovasyon ve Teknoloji Müdürü, Renaz Kılıç’ı Sağlık İşleri Müdürü ve sivil hayatta sekreterliğini yapan Esra Yıldız Taşgülük’ü ise Sosyal Yardım İşleri Müdürü olarak atadığı ortaya çıktı.

Bütün bu yandaş atamalarının yanında Ruhsat Denetim Müdürü olarak ise CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı Emine Polat’ın oğlu Mehmet Polat atandı. Bununla birlikte Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü ve bir süre Özel Kalem’de danışman olarak çalışan Senem Özmen, Kadın ve Aile Hizmetler Müdürü, CHP ilçe yöneticisi Murat Boduroğlu ise Yerel Hizmetler Müdürü olarak atandı.

BELEDİYE BÜNYESİNDE 4 YENİ MÜDÜRLÜK AÇMIŞ

Kendi yandaşlarını belediye bünyesine adeta tıkabasa dolduran Kemal Deniz Bozkurt’un bu isimlere yer bulmak için son aylarda Belediye Meclisi kararıyla dört tane yeni müdürlük açtığı ortaya çıktı. Açılan müdürlükler arasında Afet İşleri Müdürlüğü, Akıllı Ulaşım Sistemler Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü bulunuyor. Özellikle İETT ve dolmuş hatları dışında ulaşım imkanı bulunmayan Esenyurt’ta, Akıllı Ulaşım Müdürü’nün nasıl bir çalışma yürüteceği ve ilçe ulaşımına nasıl katkıda bulunacağı merak ediliyor. 

POLEMİK HABER / ÖZEL