Müfettişler, Sicilya başkenti Palermo’daki bir aşı merkezinde çalışan 58 yaşındaki hemşireyi gizli kamerayla kaydetti. Twitter'da yayınlanan klip, sağlık çalışanının görünüşe göre bir doz Covid-19 aşısı yüklediğini ve ardından şırıngayı aşı karşıtı kişilerin kollarına enjekte ediyormuş gibi yapmadan önce bir pamuğa boşalttığını gösteriyor.

ONLARCA SAĞLIK ÇALIŞANI SUÇLANIYOR

Polis, kadının kendi takviye dozunun sahte olduğunu söyledi ve onu sahtecilik ve zimmete para geçirme suçlamalarıyla tutukladı.İtalya'da bir hemşire Covid-19 aşılarını enjekte ediyormuş gibi yaptığı için ilk kez tutuklanmıyor. En az üç doktor da dahil olmak üzere düzinelerce sağlık çalışanı, son aylarda insanlara sahte aşı uygulama şüphesiyle suçlandı veya soruşturuldu.

Geçen Çarşamba, Marche bölgesindeki Ancona'da bir İtalyan hemşire, en az 45 kişiye sahte Covid-19 aşısı verdiği iddiasıyla tutuklandı. Sağlık çalışanının aşıları tıbbi atık kutusuna boşalttığı iddia edildi.

‘OĞLUM İÇİN YAPIYORDUM’ SAVUNMASI

Yolsuzluk ve sahtecilikle suçlanan kadın, geçtiğimiz günlerde suçunu kabul etti ve dolandırıcılığın ayrıntılarını ve suç ortaklarının isimlerini ortaya koyarak yetkililerle işbirliği yapmaya başladı. Kadın müfettişlere, üniversiteye giden oğluiçin paraya ihtiyacı olduğu için sahte aşılar enjekte ettiğini söyledi. Hemşire ayrıca aşı karşıtı kişilere Covid-19 sürüntü testi sonuçları negatif olan sahte sertifikalar sağladığını da itiraf etti.

Palermo Polis Komiseri LeopoldoLaricchia yaptığı açıklamada, "Yasaları çiğnemekte tereddüt etmeyen bu inatçı, aşısız insanların karanlık ve hileli planlarını ortaya çıkardık. Bu araştırma aynı zamanda ne yazık ki hala hastanelerde hastalarla yakın temas halinde çalışan aşısız sağlık çalışanlarının olduğunu da gösteriyor" dedi.