T24'ten Asuman Aranca'nın bildirdiğine göre, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yapılan soruşturmada, tetikçi olarak bilinen Eray Özyağcı'nın olay yerine ulaşmasını sağlayan ve ardından kaçışını sağlayan motosiklet kuryesi Vedat Balkaya'nın, cinayetten yaklaşık 1.5 saat sonra "görev tamam" anlamına gelen bir jest yaparak çekilen fotoğrafı ortaya çıktı. Balkaya'nın cep telefonu incelenirken, cinayetin ardından İstanbul'a kaçarken bir tuvalette durarak aynaya bakarken çekilen bu fotoğrafının bulunduğu belirlendi. Balkaya'nın ayrıca 27-30 Aralık tarihleri ​​arasında cinayeti organize eden Doğukan Çep ile 87 kez telefonla iletişim kurduğu görülüyor.

1.5 AY SONRA YAKALANDI

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş 30 Aralık 2022 tarihinde saat 13.34 sıralarında Ankara’nın en merkezi yerlerinden Çukurambar’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Ateş’i vuran tetikçi Özyağcı, kendisini olay yerine getiren motokurye Balkaya tarafından Gölbaşı-Haymana yolu üzerinde atıl durumda bulunan bir benzin istasyonu önünde bırakıldı. Özyağcı’yı buradan Ülkü Ocakları yöneticisi olduğu ortaya çıkan Tolgahan Demirbaş alırken, kurye Balkaya ise motoruyla İstanbul’a doğru harekete geçti. Tetikçi Özyağcı, yaklaşık 1.5 ay boyunca kayıplara karışırken, kaçmaya çalışan Balkaya ise aynı günün akşam saatlerinde Kocaeli’de yakalandı.

CHP lideri Özel'den Anneler Günü mesajı CHP lideri Özel'den Anneler Günü mesajı

POZ VERMİŞ

Balkaya’nın üzerinden bir cep telefonu ile GPS cihazı çıktı. Elde edilen kanıta göre, Balkaya, cinayetten sonra mola verdiği bir noktada “görev tamam” pozu verdi. Buna göre kurye Balkaya yol üstünde mola veriyor ve girdiği bir tuvalette ayna karşısında birkaç fotoğraf çekiyor. Balkaya’nın yoldayken de motorunu durdurarak fotoğraf çektiği anlaşılıyor. Kurye Balkaya'nın 'görev tamam' pozu verdiği fotoğrafı kimlerle paylaştığı henüz bilinmiyor.