Haber ajansı, telekomünikasyon şirketlerinin trafik akışını optimize etme veya ekipmanı daha verimli cihazlarla yükseltme gibi önlemler alabileceğini, ancak cep telefonu kesintilerini önlemek için büyük olasılıkla hükümet müdahalesine ihtiyaç duyacaklarını söyledi.

MOBİL AĞLAR LİSTEDE YOK

Fransız elektrik dağıtımcısı Enedis, ülkenin çeşitli bölgeleri arasında arzın askıya alınmasıyla iki saate kadar potansiyel elektrik kesintisi planlıyor. Reuters kaynaklarına göre Paris, hastaneler ve polis karakolları gibi önemli tüketicilerin etkilenmemesini sağlama sözü verdi, ancak mobil ağlar listede yok.

Enedis’den yapılan açıklamada, ajansın müşterilere eşit davranılacağını söylendi. Bir maliye bakanlığı yetkilisi, "bir mobil anteni elektrik şebekesindeki diğer tüketicilerden ayırmanın kolay olmadığını" açıkladı.

JENERATÖRLERLE DONATILIYOR

İsveçli telekom düzenleyicisi PTS, konu hakkında soru sorulduğunda taşınabilir baz istasyonları ve akaryakıt istasyonlarınıkullanarak olası acil durumlara hazırlandığını söyledi. Rapora göre, Alman Deutsche Telekom, kesintileri gidermek için dizel jeneratörler kullanmayı planlıyor. (RT)