Her yıl İngiltere’nin saygın hukuk dergilerinden biri olan Lawyer Monthly tarafından düzenlenen üç etaplı oylama sonrası ödül programının sonucunu yayımlanan yeni sayısında duyurdu. Dergide yer alan haberde, İstanbul Barosu’na üyeliği yanı sıra Paris Barosu’nun da üyesi olan Av. Ece Dayıoğlu, online ortamda verilen oylar sonrası ‘Yılın Uluslararası Tahkim Avukatı’ ödülünün sahibi oldu. 

DERGİ TARAFINDAN ARANDI

Türkiye’deki en eski birkaç hukuk bürosundan biri olan Dayıoğlu Hukuk Bürosu’nun yaşayan 3’üncü kuşak temsilcilerinden biri konumunda olan Av. Ece Dayıoğlu, Kısa listeye girerek bir süre önce dergi görevlileri tarafından arandı. Kendisinden istenen bilgileri ilgililerle paylaştı.

YILIN ULUSLARARASI TAHKİM AVUKATI SEÇİLDİ

Ödül jürisinin yaptığı çalışma sonrası Av. Dayıoğlu, kısa listeye kalan isimler arasında ‘Yılın Uluslararası Tahkim Avukatı’ olarak seçildi.

avukat-ece

BİRÇOK ÜLKEDE TAHKİM HAKEMLİĞİ BULUNUYOR

Av. Ece Dayıoğlu halen, enerji uyuşmazlıklarına odaklanan sektör bazlı ilk ve en önemli tahkim kurumu olan Enerji Uyuşmazlıkları Tahkim Merkezi’nde (EDAC) Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapıyor. Av. Dayıoğlu’nun, Türkiye’nin yanı sıra Çin, Rusya, Endonezya, İngiltere ve Singapur’daki tahkim merkezlerinde de hakemliği bulunuyor.

2015 yılında İstanbul Barosu’na üye olan Av. Ece Dayıoğlu, Prais Barosu'na ise 2017 yılında üye oldu. Türkiye’de, dünyanın iki büyük barosunun da üyesi olan avukat sayısının ise birkaç kişi ile sınırlı olduğu biliniyor.