Avukat Sertuğ Sürenoğlu’nu Demirören ve Kalyoncu ailelerinin Çırağan Sarayındaki düğünü sırasında yolun kapatılmasına tepki gösterdiği için darp eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki koruması olaydan beş yıl sonra yargılanmaya başladı. Dünkü duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, suçlamanın, “işkence suçunu oluşturma ihtimali” bulunduğuna karar verdi.Dosya ağır ceza mahkemesine gönderildi

İstanbul’da 5 yıl önce Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen bir düğün nedeniyle trafiğin kapatılmasına tepki gösteren avukat Sertuğ Sürenoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın korumaları tarafından darbedildi.

Ege Denizi'nde korkutan depremler Ege Denizi'nde korkutan depremler

Indir-9

AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE YENİDEN YARGILANACAKLAR

Sürenoğlu 5 yıllık hukuk mücadelesinin ardından halen görevde olan sanıklar E.F.A. ile Ö.F.K. hakkında “basit kasten yaralama” suçundan İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ancak sanıkların kamu görevlisi olduğunu bu nedenle de kaçma şüphesinin olmadığını belirten mahkeme sanıkları tutuklamadı. Adli kontrol tedbiri yönündeki talepleri de reddetti. Kararda şöyle dedi:

"Her ne kadar sanıklar hakkında zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması suretiyle basit yaralama suçundan kamu davası açılmış ise de; müşteki beyanı, doktor raporları ve tüm dosya kapsamı dikkate alındığında iddianame anlatımında belirtilen ve sanıkların üzerine aldı olan eylemin 5237 sayılı TCK'nın 94/1. Maddesinde düzenlenen işkence suçunu oluşturma ihtimalinin olduğu, bu hususta delilleri tartışma ve değerlendirme görevinin de üst dereceli mahkeme olan Ağır Ceza Mahkemesine ait olduğu nazara alındığında mahkememizin görevsizliğine, Görevsizlik kararı kesinleştiğinde sanıkların üzerlerine atılı işkence suçundan TCK'nın 94/1, 53/1 maddeleri gereğince yargılanmalarının gereğinin takdir ve ifası için dosyanın görevli ve yetkili İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verilmiştir."

İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya barolar ve avukatlar geniş bir katılım gösterdi. Ancak sanık iki koruma duruşmaya katılmadı.

Dünkü duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, suçlamanın, “işkence suçunu oluşturma ihtimali” bulunduğunu, işkence suçun da yetkinin ağır ceza mahkemesinde olduğunu belirterek, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talep etti. Görevsizlik kararı veren mahkeme dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine karar verdi.