AK Partili Şebnem Bursalı'nın 'ıstakoz' haberlerine, RTÜK'ten skandal ceza AK Partili Şebnem Bursalı'nın 'ıstakoz' haberlerine, RTÜK'ten skandal ceza

İstanbul Adliyesi önünde avukatların tuttuğu "Adalet Nöbeti"ni haberleştirmek isteyen basın mensupları polis tarafından engellendi...

Can Atalay'ın Arkadaşları/Meslektaşları bugün İstanbul Adliyesi'nde, "İliç Madeni'nin kapatılması, iş cinayetlerinin ve çevre katliamlarının son bulması, hukukun uygulanması ve Can Atalay'ın meclisteki yerini alması için" açıklama yapmak istedi.

Adliyenin C Kapı girişi önündeki merdivenlerde açıklama yapmak isteyen avukatlar, polis engeliyle karşılaştı.

Adliye meydanında açıklama yapabilecekleri bildirilen avukatlar, bunu kabul etmeyerek C Kapısı önünde açıklama yaptı.

Bu sırada avukatların basın açıklamasını görüntülemek isteyen basın mensupları engellendi ve polislerin tabiriyle adliye dışında demir kapıların arkasına "süpürüldü".

Gazeteciler meydana çıkarıldıktan sonra demir kapı kapatıldı, girişleri engellendi.

Basın mensupları, demir kapılar ardından görevlerini yapmaya çalıştı.

Bir süre demir kapının ardında tutulan basın mensupları, daha sonra adliyeye alındı. Açıklama yapmalarına izin verilmeyen avukatlar da oturma eylemi gerçekleştirdi.

Avukatlar, engellemelere karşın açıklamalarını yapmaya devam etti.

'KALKALIM ORADA ANLATALIM'

Yasağı tanımayan avukatlar, adliyenin işyerleri olduğunu söyleyerek açıklamalarını yapmakta ısrar etti.

Oturma eylemi yapan avukatlardan Kemal Aytaç, polis memurların görevlerini yaptıklarını söyleyerek, "Biz de kendi görevimizi yapalım. Onlar da bizim niye burada olduğumuzu biliyorlar. Yıllardır burada basın açıklaması yaptığımızı biliyorlar. Biz zaten burada barışçıl birşekilde oturup sohbet ediyoruz. Basın açıklaması falan da yapmıyoruz. Eğer burada sohbet etmemiz yasaksa kime şikayet ediyorsanız edin. Açsın Başsavcı odası gelelim orada sohbet edelim. Eğer misafir edecekse söyleyin kalkalım orada anlatalım"