Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni'nde konuştu. Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkında ikinci kez verdiği hak ihlali kararını tanımadan Yargıtay üyelerini tebrik etti. 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

HİLAFET TARTIŞMALARI: MECZUBUN EYLEMİ TESADÜF DEĞİLDİR

"Anıtkabir'de 'Kahrolsun Cumhuriyet, şeriat gelecek' diyerek bağıran bir sapığın provokasyonu ile Galata Köprüsü'nde düzenlenen yürüyüşte Kelime-i Tevhid taşıyan masum insanımıza saldıran meczubun eylemi zaman itibarıyla tesadüf değildir. Adeta 6 Nisan 1909'da vurulan Hasan Fehmi'nin veya Eminönü'de kurşunlanan Ahmet Samim vakalarının tekrarı yaşatılmak istenmiştir. Kendini bilmezler grubu, hilafet bayrağı diye bir şey var mıdır? Arapça görseli irtica diye sunan, yabancı örgütlerin sızmasıdır. Hilafet tartışmasına çanak tutanların hepsi birden hastalıklıdır, açıkça ipotek altındadır.

"MİLLETİN SİNİR UÇLARIYLA OYNAMANIN ADI MİLLİYETÇİLİK OLAMAZ"

Toplumsal tansiyonu yükseltmek amacıyla el ovuşturan, öfke nöbetlerine kapılmış olan, utanmadan onursuzca partimizin sembolü bozkurdu haydutça kullananların nasıl bir örtülü faaliyet içinde oldukları çok net biçimde görülmektedir. Milletin sinir uçlarıyla oynamanın adı milliyetçilik olamaz. 

"TFF SÜRECİ YÖNETEMEDİ"

Ertelenen Süper Kupa finalinden sonra yaşananlar Türkiye'nin çok boyutlu diyalog köprülerini dinamitleme amacına hizmetten başka bir şeye yaramamıştır. Türk futbolunda yaşanan sadece futboldur. TFF süreci yönetemediği gibi Fenerbahçe ve Galatasaray da aklı başında hareket edememiştir. Hiç kimse Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden siyasi hesaplaşma sayfası açma peşinde koşmamalıdır. Finalin oynanması için Riyad'ın niçin seçildiği kadar protokole neden uyulmadığı kafamızı bulandıran bir muammadır. TFF Başkanı başta olmak üzere Riyad krizine dahli olan kim varsa kuru özürle kalamaz. Sadece ihmal ya da öngörüsüzlük olarak nitelenemez. 

Bakanlıktan israf ihalesi: 17 milyon TL'lik ihale Bakanlıktan israf ihalesi: 17 milyon TL'lik ihale

"YARGITAY'IN ŞEREFLİ HAKİMLERİNİ KUTLUYORUM"

Türkiye'de diktatörlük olsaydı, Can Atalay davasıyla ilgili devlete meydan okuyanlar, bölücüleri destekleyenler, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek için vızır vızır ortalıkta gezenler nasıl tutunacaklardı. Diktatörlük olsaydı, cezaevindeki bir terörist Türk Devleti'ne nasıl 'işgalci' diyecekti. Anayasa Mahkemesi milletimizin gasp edilen haklarını nasıl savunacak? Bütün dayatmalara ve baskılara direnerek Türk adaletinin onurunu müdafaa eden Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin şerefli hakimlerini de yürekten kutluyor ve aldıkları bu kararı destekliyoruz."