MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temalı açık hava toplantıları kapsamında Samsun'da açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Buradan şahit olduğum duygu seli karşısında bahtiyarlıkla çıkıyorum ki, MHP ile Cumhur İttifakı Türk devletinin geleceğini kurtarmak, mazlum devletlere kılavuzluk etmek için dün olduğu gibi bugün de yarın da göreve hazırdır.

19 Mayıs 1919 Türk milletinin kendisine biçilmiş kefeni yırtarak tarihi yeniden yazdığı bir dönemin başlangıcıdır.

14 Mayıs 1919 günü Nişantaşı'ndaki Sadaret Konağı'ndan ayrıldıktan sonra beraberindeki Genelkurmay Başkanı Cevat Paşa, Mustafa Kemal Paşa'ya samimiyetle şunu sormuştur: 'Bir şey mi yapacaksın Kemal?' Mustafa Kemal Paşa ise ise "Evet Paşam bir şey yapacağım.' dedi. O bir şeyden milli devlet doğruldu.

Türk milleti tarih boyunca zilleti reddetti. Türk milleti var olduğu müddetçe esareti elinin tersiyle itti. Bu iradeye kilit vuramayacaklar, ambargo koyamayacaklar. Aynı zamanda 19 Mayıs 1919'da Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünün de karar ve hareket merkezidir.

Milli ilerleyişimizi durduramayacaklar. Türkiye Yüzyılı vizyonu yayından çıkmış ok gibidir menzile doğru ilerlemektedir. Zillet partilerine 19 Mayıs ruhuyla direnecek misiniz? Türkiye'yi zalimlere rehin bırakmak için kuyruğa girmiş işbirlikçi siyasetçilere karşı koyacak mısınız?

Türk milleti Lozan öncesine döndürülmek istenmektedir. Dışarıda taviz türbülansına kapılan, içeride ise yalan talan politikalarına bel bağlayan muhalefet partileri Türkiye'nin karşı cephesinde toplanmışlardır. Milli ilerleyişimizi durdurmaya da takatleri yetmeyecektir. Türkiye Yüzyılı vizyonu; yayından çıkmış ok gibidir, menziline de süratle ilerlemektedir.

6'LI MASAYI HEDEF ALDI

Seçimlere az bir süre kala zillet ittifakının adayı hala ortada yoktur. Eğri bacaklı masalarda 8 kez toplanmışlar, bir arpa boyu yol alamamışlardır. Zillet ittifakının kundura derisinden yapılmış maskesini indirmek de bizim için milli bir görevdir. Tek söyledikleri güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönmek projeleridir. 6+1 formatında kurulmuş masada vatan ve millet sevgisinin kırıntısı yoktur. Her birisinin gizli ajandası, farklı cumhurbaşkanı adayları vardır ve karşımızdadır. Birbirleri ile anlaşamayan, birbirinin kuyusunu kazan partilerin ortak akla sahip olduğunu ileri sürmek temelsiz bir uydurmadır.

'CUMHUR İTTİFAKI'NA KUMAR MASASI DİYENLERİN...'

Yapılanı yıkmak amacıyla bir araya gelmiş, çıkarları dışında hiçbir şeyi, gözetmeyen partilere güven duyulur mu? Zillet ittifakı kukladır, kuklacı ise Türkiye düşmanlarıdır. Zillet ittifakı karanlık bir projedir. Cumhur İttifakı'na kumar masası diyenlerin aklına ve ahlakına şaşarım. Asıl kumar masası bellidir. Türkiye Cumhuriyeti masada kurulmadı. Keyifleri yetene kadar yedi düvelle güç birliği yapsınlar Cumhur İttifakı çalışmaya bakacak. Belirsizliğin rotasını takip etme anlayışında değiliz.

'ADAYIMIZ ERDOĞAN'DIR'

Yol haritamız bellidir. Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna milli birlikle ulaşmanın azmindeyiz. Seçimleri Türk milletinin karar anı, Cumhuriyeti yeni yüzyılı olarak değerlendiriyoruz. Adayımız belli, kararımız nettir. Seçime kadar değil, Türkiye Yüzyılı'nın çatısını el birliğiyle örene kadar biriz diyeceğiz. Cumhur İttifakı, Türkiye'dir, pazarlıksız, araçsız, Türk milletinin has bahçesidir. Cumhurbaşkanı adayı da sayın Erdoğan'dır.

'TEK ADAM YÖNETİMİ' DİYENLER YALANCIDIR'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne 'tek adam yönetimi' diyenler yalancıdır, 'şahsım rejimi' diyenler on numara müfteridir. Milletin seçimini karalayanlar demokrasiyi ağzına alamaz. 

Ülkemiz dış politikada altın yıllarını yaşamaya başlamıştır. Söz dinleten, egemenlik haklarından bir milim taviz vermeyen bir Türkiye gerçeği ortaya çıkmıştır. Otobanlar, köprüler, tüneller, havalimanları yapılmış, ülkemiz dev bir şantiyeye dönüşmüştür. Salgınla en tesirli mücadeleyi Türkiye yapmıştır.  

Türk Devletleri Teşkilatı ile Türk Birliğinin ümitleri yeşermiştir. Türkiye'nin yıkımını düşleyenlerin, sokakları karıştırmak suretiyle demokrasi dışı arayışları teşvik edenlerin kurgularında gerileme yaşanmamıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile alayının oyunu bozulmuştur.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF GÖSTERDİ

Son bir yılda rekor üstüne rekor kıran İstanbul Borsa'sı Kılıçdaroğlu'nun uykusunu kaçırmaktadır. Kılıçdaroğlu milli güvenlik sorunudur. Türk şirketlerinin değerini düşürmek isteyen, İstanbul Borsa'nın yükselişinden dolayı rahatsızlık duyan Kılıçdaroğlu'nun yolu namertlik yoludur. Bu Kılıçdaroğlu, tasfiye memurudur. 

Terörle mücadele çok önemli kazanımlar elde edilmiştir. Güney sınırlarımız boyunca açılmak istenen terör koridoru baltalanmıştır. Güvenlik güçlerimiz hainleri araya araya bularak etkisiz hale getirmişlerdir. Terörist neredeyse Türkiye artık orayı yıkıp geçmektedir. Dost görünümlü şaibeli ülkeler, kiralık katiller kullanmaktadır. 13 Kasım'da Taksim'de yaşanan hunhar saldırı Türkiye düşmanlarının faal olduklarının kanıtıdır. 

Dün gece yarısı yapılan harekatla teröristlerin mağara, barınakları vurulmuştur. Hainler için hiçbir yer güvenli korunaklı değildir. Vakit hesap vaktidir, vakit dökülen kanların hesabını damla damla sorma vaktidir. TSK'yı tüm gücümüzle destekliyor, en alt rütbeden en üst rütbeye kadar hepsini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. 

CHP'nin bir grup başkanvekili teröristin hangi örgüte ait olduğu muamma sözlerini ağzından çıkarmıştır. Teröriste terörist diyemeyen kim varsa teröristin eylem ve fikir yoldaşıdır. Katil katil diyemeyenlerin vatan ve millet sevgisi kalmamıştır. 

İstiklal Caddesi'nde bomba patlatan katil her şeyi bir bir açıklarken, malum partiler hala somut delil peşindeler. Zillet partileri ağız birliği etmişçesine suyu bulandırma derdindeler."