Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati deprem bölgesi Diyarbakır'da 11 ilde verilen desteklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati'nin açıklaması şu şekilde:


"Bölgedeki mükelleflerimizin vergi ile ilgili yükümlülüklerini erteledik. Yeni KGF paketlerini uygulamaya koyduk. Esnaf ve sanatkarlarımıza Halkbankası tarafından kullandırılan kredi ödemelerini 6 ay süre ile faizsiz olarak erteledik. Deprem bölgesindeki esnafa 250 bin liraya kadar 12 ayı vadesiz, 60 ay vadeli kredi imkanı sağlıyoruz. Kredide vade farkının yarısını Bakanlığımız karşılayacak olup esnafımıza yüzde 7.5 oranında fark yansıyacaktır. Bankalara vadeleri gelmiş veya 6 ay içerisinde vadesi gelecek borçların 6 aya kadar ötelenmesine imkan sağladı. 

Hazine faiz destekli krediler kapsamında Diyarbakır’ımıza finansman sağlamaya devam ediyoruz. 2022 yılı içinde Diyarbakır’da 3983 esnaf ve sanatkara Halkbankası’nda 1.1 milyar liralık Hazine faizi destekli kredi kullandırılmıştır. 
2023 yılı Ocak ve Şubat aylarında toplam 1215 esnaf ve sanatkara 493 milyon liralık kredi kullandırılmıştır. 2022 yılında Diyarbarkır’da 13469 tarımsal üreticilere Ziraat Bankası tarafından 4.3 milyar liralık Hazine faizli kredi kullandırılmıştır.

Hükümet olarak bugün verdiğimiz sözlerin arkasında durduysak sözlerin arkasında dimdik durmaya devam edeceğiz.

Türkiye ekonomi modelinin çıktılarının ülkemizin refahının seviyesinin artmasına, Türkiye yüzyılı vizyonuna çok büyük katkı sağlayacaktır."