DEM Partili belediyelerden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a belediye borçları yanıtı: Kayyumların borcunu ödüyoruz DEM Partili belediyelerden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a belediye borçları yanıtı: Kayyumların borcunu ödüyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Leipzig'de düzenlenen Uluslararası Ulaştırma Forumu Zirvesi'ne katılmak üzere Almanya'ya özel jetle seyahat etti. Bakan Uraloğlu'nun kullandığı jet için herhangi bir ücret ödeyip ödemediği konusundaki sorular, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Söz konusu jetin, Beştepe'deki külliyenin inşaatını da üstlenen Rönesans Holding'e ait olduğu öğrenildi. Bakan Uraloğlu'nun seyahatiyle ilgili ücret ödeme durumu hakkında belirsizlikler, kamuoyunda büyük merak uyandırdı.

Marmaris Okluk Koyu’ndaki yazlık sarayı inşa eden, Adana, Gaziantep Yozgat, Elazığ, Bursa ve İstanbul Başakşehir’de bulunan toplam altı şehir hastanesini işlettiği bilinen Rönesans Holding, birçok kamu kurumunun inşaat ihalelerini almasıyla da sık sık gündeme geliyor.

Konuya ilişkin muhalefetten sert tepkiler alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gazetecilerin "özel jet tartışmaları" sorularını yanıtsız bıraktı.

Uraloğlu, "Ben açıklamayı yaptım, hiçbir hukuki eksiklik yok." dedi.