Vucic, “SırbistanNATO ile çatışmaya sürüklemek istiyorlar” dedi ve Ukrayna ve Rusya liderlerine atıfta bulunarak Kurti, Zelenski gibi olmak istiyor ve ben de bir tür Putin olacağım” dedi.

‘TESLİMİYET OLMAYACAK’

Sırp lider, "Peşinde oldukları, başından beri yaptıkları şey bu. Bunda da uluslararası toplumun önemli bir bölümünün desteğini alıyorlar çünkü Kosova onların çocuğu” ifadelerini ekledi.

2008 yılında Sırbistan’dan ayrılıp bağımsızlığını ilan eden Kosova’ya tepki gösteren Vucic, "Normalleşme istemiyorlar, Sırbistan'ı küçük düşürmek istiyorlar ama sana söylüyorum, bu olmayacak. Aşağılama olmayacak, teslimiyet olmayacak” dedi. 

‘O ŞARTLARI ASLA KABUL ETMEYİZ’

AB tarafından geçtiğimiz ay kamuoyuna açıklanan Priştine ile Belgrad arasındaki “ilişkilerin normalleştirilmesi” önerisi, NATO, AB ve BM'ye katılma hakkına sahip olacak olan Kosova’nın fiilen tanınması anlamına geliyor. Vucic hiçbir şey imzalamadığı ve bu şartları asla kabul etmeyeceğini söylüyor. 

Komşu Kuzey Makedonya'da AB aracılığıyla yürütülen müzakerelere atıfta bulunarak, "Pazartesi veya salı günü yapılacak müzakerelere hazırlanıyoruz ama neden olduğu benim için net değil. Bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini söylediler. Peki, o zaman neden geliyorsun? Kosova'yı tanımamız için mi?” dedi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER