Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi'nin PSG ile henüz bir sözleşme imzalamaması Barcelona yönetiminin transfer çalışmalarını hızlandırdı. 35 yaşındaki yıldızla ciddi olarak ilgilenen Katalan ekibinin yıldız oyuncunun maaşı için her yolu denemeye kararlı.

MESSİ'YE ADANMIŞ MÜZE

AS'ın yaptığı haberde Barcelona'nın alt yapısının eski genel merkezi Messi'ye adanmış müze olacak. 1702 yılına kadar çiftlik olan bina 1966 yılında Barcelona tarafından satın alındı ve uzun süre kullanıldı. 2009 yılında La Masia daha moden bir yere taşındı ve o günden beri bina boş kaldı.

İspanya'nın önde gelen telekomünikasyon şirketi olan Telefonica ile görüşen Barcelona yönetimi "Messi Alanı"nı en son teknolojilerle donatmayı planlıyor. Bu sayede Katalan devi turistleri üzerine çekerek maddi olarak gelir sağlamayı hedefliyor.

MESSİ BARCELONA İLE GÖRÜŞME HALİNDE

Messi'yi transfer etmek için maddi olarak yüklerinden kurtulmak isteyen Barcelona yıldız oyuncunun maaşının bir kısmını buradan karşılamayı planlıyor. PSG'den yıllık 37 milyon Euro gibi büyük bir maaş alan Messi Barcelona ile görüşme halinde. Barcelona'nın katı Finansal Fair Play kurallları nedeniyle şu anda yeni oyuncu kaydına izin verilmiyor. Listede yer açmak için bazı oyuncuların satışı beklenirken hem satılacak oyuncularla hem de müze modeliyle Messi'nin transferini kabul etmesi bekleniyor.