Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Medipol Başakşehir ve MKE Ankaragücü Fatih Terim Stadı’nda karşı karşıya geldi. Başakşehir ilk yarıda Serdar Gürler ile bulduğu golle mücadeleyi 1-0 kazanmayı başardı. Ligde 4 maç sonra kazanan Başakşehir kötü gidişi bitirdi.

Tolunay Kafkas yönetiminde ilk maçına çıkan Ankaragücü ise ikinci yarıda kazandığı penaltıyı gole çeviremedi ve sahadan eli boş ayrıldı.

Başakşehir bu sonucun ardından puanını 44 yaptı, Ankaragücü ise 25 puanda kaldı. Ligde gelecek hafta Başakşehir, Sivasspor ile deplasmanda oynayacak, Ankaragücü ise İstanbulspor’u ağırlayacak.

BAŞAKŞEHİR 2 AY SONRA KAZANDI

Başakşehir, Süper Lig ve Avrupa kupalarında 6 maç aradan sonra kazandı.

Ligin 21'inci haftasında 29 Ocak'ta Konyaspor'u 2-0 yenen turuncu-lacivertli ekip, bu karşılaşmadan sonra oynadığı Kayserispor ve Alanyaspor maçlarını 1-0, Beşiktaş karşılaşmasını da 2-0 kaybetmişti. İstanbul ekibi, 26'ncı haftada ise Fatih Karagümrük ile 2-2 berabere kalmıştı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde de Belçika ekibi Gent ile eşleşen ve bu karşılaşmalarda bir beraberlik ve bir yenilgi yaşayan Başakşehir, 2 ay sonra bir resmi maçtan galip ayrıldı.

SERDAR GÜRLER 6'NCI GOLÜNÜ ATTI 

MKE Ankaragücü karşısında Başakşehir'e galibiyeti getiren golü atan Serdar Gürler, bu sezon 6'ncı kez fileleri havalandırdı.

Gürler, 6 golü bulunan Danijel Aleksic ve Deniz Türüç'ü yakaladı ve turuncu-lacivertli takım adına bu sezon en fazla gol atan oyuncu unvanını iki takım arkadaşıyla paylaştı.