Kapalıçarşı’da işyeri bulunan Abdülkadir Altuğrul (34)  3 Ocak 2023 tarihinde saat 19.50 sıralarında Başakşehir’de oturduğu sitede pusu kuran maskeli bir kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Olayla ilgili başlatılan çalışmada, cinayet anının güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği belirlendi.

Görüntülerde yüzü maskeli bir kişinin bir süre otoparkta dolaştığı, ardından otomobilinin bagajını açan iş insanının arkasından yaklaşarak başına ateş ettiği görüldü.

Yapılan incelemede iş insanın başına 2 kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlenmişti.

ŞÜPHELİLER ARASINDA EŞİ DE VAR

Polis ekipleri, olayda silahı kullanan kişinin Mazlum B. olduğunu belirledi. Mazlum B. her yerde aranırken 6 kişinin daha olayla bağlantısı olduğu belirlendi.

Bu kişilerden birinin Abdülkadir Altuğrul’un eşi Hülya A., diğerinin ise Altuğrul'un yakın arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

Dünya kültürleri 'Medeniyetler Buluşması' temasıyla bir araya geliyor Dünya kültürleri 'Medeniyetler Buluşması' temasıyla bir araya geliyor

Polis şüphelileri yakalamak için 21 Şubat 2024 tarihinde İstanbul ve Hakkari’de belirlediği adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda aralarında tetikçinin de bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin polisteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. (DHA)