Bankman-Fried'in ABD'ye iade edilmesi beklenirken, hakkındaki suçlamalar bilinmiyor. Bunun yanında, kripto para borsasının kurucusunun ABD Kongresi önünde ifade vermesi bekleniyor. 

ABD'li Başsavcı Damian Williams, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bankman-Fried'in tutuklandığını doğruladı ve ilgili iddianamenin yakında açıklanacağını belirtti. 

Eski CEO'nun milyarlarca dolarlık şirketinin çöküşünden bu yana ABD'li vekillerin huzuruna ilk kez çıkması beklenirken, FTX'in çöküş süreci boyunca sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapıyordu. 

‘KRİPTO PİYASALARINI DÜZENLEYİN’ TALEBİ

FTX geçen ay ABD iflas koruması başvurusunda bulundu ve Bankman-Fried yöneticilikten istifa etti. Çöküş, kripto para endüstrisinin devlet tarafından daha fazla düzenlenmesi için bir talep dalgasını tetikledi.

Kripto borsasını kullanan yatırımcılar, sadece 72 saat içinde platformdan 6 milyar doları çekmek için acele ederken ve rakip borsa Binance, kurtarma anlaşmasından çekildi ve sıkıntılı kripto platformu çöküşü önlemek için likit para toplamakta zorlandı. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER